Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ICHIRO

29.10.2013
email
ICHIRO
Εκδοτικός Οίκος
HMH BOOKS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Ryan Inzana

Είδα αυτό το εξαιρετικό graphic novel στη βιβλιοθήκη ενός φίλου και με τράβηξε αμέσως, ομολογώ, το εξώφυλλό του. Το “Ichiro”, το οποίο προτάθηκε για το βραβείο Eisner στην κατηγορία των βιβλίων για νεαρούς αναγνώστες, είναι από εκείνες τις ιστορίες που κάνουν εξαίρετη χρήση μυθολογίας και κουλτούρας σε αντιπαράθεση με τη μοντέρνα ζωή και το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία βαθιά ανθρώπινη για τη φύση του πολέμου, των θεών και των ανθρώπων.

Η ιστορία ακολουθεί τον Ichiro, έναν νεαρό μισό Γιαπωνέζο, μισό Αμερικανό, ο οποίος μετά τον θάνατο του πατέρα του στον πόλεμο του Ιράκ και εξαιτίας της νέας δουλειάς της μητέρας του θα αναγκαστεί να πάει να μείνει στην Ιαπωνία μαζί με τον παππού του που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ο ίδιος, παιδί δύο πολιτισμών, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο μπερδεμένος. Με οδηγό τον παππού του ο Ichiro θα δει τα αξιοθέατα της νέας του χώρας και μέσα από υπερφυσικές καταστάσεις θα βρει τον εαυτό του μπλεγμένο σε μια περιπέτεια με θεούς και πλάσματα από την ιαπωνική κουλτούρα και μυθολογία, που θα τον οδηγήσουν σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας αλλά και γνωριμίας με τον πόλεμο, τους θεούς και τους ανθρώπους.

Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μέσα από τα μάτια του Ichiro, με την αφοπλιστική ειλικρίνεια και φρεσκάδα που χαρακτηρίζει τη νεαρή ηλικία. Ο Ichiro θέλει να είναι γιος του μπαμπά του και να ασχολείται με πολεμικά παιχνίδια. Η γνωριμία του όμως με τη φύση του πολέμου μέσω των συζητήσεων με τον παππού του θα τον φέρει αντιμέτωπο με την άλλη πλευρά που δεν είχε γνωρίσει μέχρι τώρα. Η ροή της ιστορίας εξελίσσεται με φυσικότητα χωρίς να κουράζει και μας δίνει μια αλληγορική ιστορία που περνάει με τον πιο όμορφο τρόπο το μήνυμά της.

Μεγάλη επιτυχία αυτού του graphic novel είναι το οπτικό στυλ του. Ο Inzana χρησιμοποιεί διαφορετικά στυλ για να απεικονίσει τον κόσμο των ανθρώπων και τον κόσμο των θεών, καθώς και για να εμφυσήσει το παρελθόν στο παρόν. Η δράση έχει μεγάλες διαστάσεις που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την επόμενη σελίδα. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης αλλά και μυθικά πλάσματα από την ιαπωνική κουλτούρα έρχονται στη ζωή μέσα από το σχέδιο του Inzana, ο οποίος καταφέρνει να δείξει την ομορφιά τους αλλά και να μας ανατριχιάσει παράλληλα.

Το “Ichiro” είναι μια από αυτές τις ιστορίες που διαβάζαμε όταν είμαστε παιδιά και που ενώ φαινόντουσαν απλές, φανταστικές ιστορίες, με έναν μυστηριώδη τρόπο μιλούσαν για τα πιο σημαντικά πράγματα. Νομίζω ότι αυτές είναι και οι ιστορίες που έμειναν μέσα μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ