Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

INFINITY #1

15.10.2013
email
INFINITY #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Jim Cheung, Mark Morales, John Livesay

Το μεγαλύτερο γεγονός στο σύμπαν της Marvel αρχίζει και υπόσχεται να συγκλονίσει! Αν και δεν είμαι φαν των κατακλυσμιαίων γεγονότων που συνδυάζουν διαφορετικούς κόσμους και ήρωες και μπλέκουν τα πάντα, ομολογώ πως ξαφνιάστηκα ευχάριστα με αυτή τη σειρά που κρατάει από την αρχή αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η ιστορία ακολουθεί τους Builders (οι οποίοι προωθούν την εξέλιξη και χτίζουν κόσμους) σε μια επικών διαστάσεων πορεία καταστροφής γνωστών κόσμων και διαπλανητικών συστημάτων. Όποιος πολιτισμός δεν παραδοθεί, καταστρέφεται ολοσχερώς. Και κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας… Οι Avengers αποφασίζουν να τους σταματήσουν προτού πλησιάσουν τη Γη. Στο παρασκήνιο ο Thanos και η ομάδα του (πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσία των Dreadlords) βρίσκει την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί, τώρα που οι Avengers δεν θα βρίσκονται στη Γη. Προτού εξαπολύσει την επίθεσή του, όμως, αναζητά απεγνωσμένα μια πληροφορία. Μια πληροφορία για την οποία θα στείλει έναν από τους κατασκόπους του στην Attilan (χώρα των Inhumans) για να βρει συγκεκριμένα τον Black Bolt…

Ο Hickman από την αρχή ξεκαθαρίζει τις προθέσεις των Builders και το τι θα συμβεί αν αποτύχουν οι Avengers να τους σταματήσουν. Κάνει επίσης εξαιρετική χρήση των διαφορετικών κόσμων στο σύμπαν της Marvel, παρουσιάζοντας τους Space Knights του Galador, τους Kree και τους Scrulls μέχρι τους Inhumans στη Γη. Συνδυάζει τους Illuminati από τους New Avengers, τρεις από τους X-Man και φυσικά την οργάνωση S.W.O.R.D, η οποία εκπροσωπείται από την Abigail Brand.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι επικών διαστάσεων, με δραματικούς διαλόγους και η χρήση κεφαλαίων μέσα στην ιστορία, με απρόοπτο τέλος το καθένα, λειτουργεί καταλυτικά. Προβάλλει τον Black Bolt, τον βασιλιά των Inhumans, καθιστώντας σαφές ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο (γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς λατρεύω τους Inhumans), ενώ παράλληλα η τελευταία σελίδα της ιστορίας με πρωταγωνιστή τον Thanos είναι και αυτή που θα οδηγήσει την υπόλοιπη σειρά.

Στο πρώτο τεύχος ο Jim Cheung κλέβει την παράσταση με το σχέδιό του. Όχι μόνο η δουλειά του είναι δυναμική, λεπτομερής και μεγαλειώδης, αλλά καταφέρνει να αποδώσει την κλίμακα της μάχης των Avengers πειστικότατα. Καταφέρνει επίσης να δημιουργήσει έναν ανατριχιαστικό Outrider (ο κατάσκοπος του Thanos) και να απεικονίσει τη σκοτεινή πλευρά των Dreadlords με απαράμιλλο στυλ.

Νομίζω ότι η επιτυχία αυτής της σειράς έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει από την αρχή να κινήσει την περιέργεια του θεατή σχετικά με πολλά από τα γεγονότα που αναφέρονται: ποιοι είναι οι Dreadlords, τι ρόλο θα παίξει ο Black Bolt κ.λπ. Και πιστεύω ότι ο Hickman δεν θα μας απογοητεύσει με την ιστορία του. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ