Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

LAZARUS #1

03.09.2013
email
LAZARUS #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Michael Lark

Το “Lazarus” είναι μια καθηλωτική, προκλητική και πολυσύνθετη νέα σειρά από το φοβερό δίδυμο των Greg Rucka - Michael Lark. Πολλοί θα τη χαρακτήριζαν ως μια σειρά που αφορά ένα δυστοπικό μέλλον, όμως καταφέρνει να ξεφύγει από τα κοινά οριοθετημένα πλαίσια και να κατευθυνθεί σε πιο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις.

Στο μέλλον, το 1% του πληθυσμού ελέγχει το 40% του πλούτου που υπάρχει. Οι οικογένειες που αποτελούν αυτό το 1% δίνουν σε όσα άτομα έχουν κάποια χρησιμότητα για τις ίδιες ή δουλεύουν γι’ αυτές. Οι υπόλοιποι θεωρούνται αναλώσιμοι και σκουπίδια. Κάθε οικογένεια επενδύει ένα σεβαστό ποσό σε ένα άτομο το οποίο θα είναι «το ξίφος και η ασπίδα» της. Που σημαίνει ότι του παρέχεται η καλύτερη εκπαίδευση, οποιοδήποτε τεχνολογικό επίτευγμα που έχει να προσφέρει το μέλλον και όλα αυτά για να μπορέσει να προστατεύσει το status της οικογένειας. Το άτομο αυτό ονομάζεται «Λάζαρος». Για την οικογένεια Κάρλαϊλ μια γυναίκα ονομαζόμενη Forever (παντοτινή) είναι ο «Λάζαρος». Και με αυτό το πρώτο τεύχος ξεκινάει η πορεία της.

Το γράψιμο του Rucka είναι δυνατό, νευρώδες και πολύ ανθρώπινο. Η πρωταγωνίστριά του πορεύεται μέσα σε μια ιστορία που θυμίζει τραγωδία. Είναι δυνατή, έχει έναν ρόλο προκαθορισμένο αλλά αισθάνεται από την αρχή αποστροφή για αυτά που συμβαίνουν. Αν και η ίδια δεν μπορεί να πεθάνει, κάτι που κανονικά την καθιστά τεχνολογικό φρικιό, έχει περισσότερη ανθρωπιά από τα άτομα που υπηρετεί. Και εδώ φαίνεται η μαεστρία του συγγραφέα. Με αργούς ρυθμούς αφήνει τη Forever να δει και να συνειδητοποιήσει το τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο, ενώ βρίσκεται σε πόλεμο με όλες τις πλευρές. Η οικογένειά της θεωρεί αυτά που νιώθει αδυναμία, ενώ οι άνθρωποι στην υπηρεσία της οικογένειας και «τα σκουπίδια» την αντιπαθούν τόσο για τα προνόμιά της όσο και για την απαθή στάση της. Η μοναξιά της όμως είναι αληθινή, αφού δεν μπορεί να συνδεθεί με κανέναν γύρω της, πράγμα που την κάνει πιο συμπαθή ως χαρακτήρα.

Το σχέδιο του Lark είναι ιδανικό για τη συγκεκριμένη ιστορία. Οι εκφράσεις του προσώπου λένε τη δική τους ιστορία, ενώ είναι εξαιρετική η χρήση σκοτεινής παλέτας για να διαβιβάσει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ιστορίας. Οι σκηνές μάχης είναι απίστευτα νευρώδεις και γραφικές και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στα πάνελ δίνει ροή στην αφήγηση.

Συνολικά το “Lazarus” έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να γίνει μια σπουδαία σειρά. Δεν πρέπει να το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ