Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

26.07.2013
email
ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΤΟΠΟΣ
Συγγραφέας
Δημήτρης Βανέλλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-499-027-6
Σελίδες
80
Σχέδιο: Θανάσης Πέτρου

Τι θα μπορούσε να γράψει κανείς για «Το Γιούσουρι» που να μην φαίνεται λίγο; Αυτό το graphic novel είναι ένα από τα διαμάντια που ανακάλυψα στο φετινό Comicdom Con Athens 2013 και αποτελεί μια έκδοση που πραγματικά κοσμεί μια βιβλιοθήκη. Μια ευφάνταστη ιδέα, με καταπληκτική απόδοση!

Ο Δημήτρης Βανέλλης και ο Θανάσης Πέτρου «ψαρεύουν» στο πεδίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας και επιλέγουν έξι φανταστικές ιστορίες από κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες, τις οποίες τις αποδίδουν με το ιδιαίτερο ύφος και τη χαρακτηριστική γλώσσα κάθε συγγραφέα σε κόμικ.

Οι έξι φανταστικές ιστορίες που μετατρέπονται σε κόμικς είναι κατά σειρά: «Εις το Φως της Ημέρας» του Κωνσταντίνου Καβάφη, «Το Γιούσουρι» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «Ο Ονειροπόλος» του Κώστα Καρυωτάκη, «Κλεοπάτρας Θάνατος» του Πλάτωνα Ροδοκανάκη, «Ο Σκέλεθρας» του Νίκου Νικολαΐδη του Κύπριου και «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Βανέλλης εξισορροπεί θαυμάσια την αφήγηση και την εξέλιξη της κάθε ιστορίας με τη χρήση του ιδιαίτερου ύφους γλώσσας του κάθε συγγραφέα. Επίσης έχει κρατήσει με πολύ έξυπνο τρόπο τη λογοτεχνική χροιά του πρωτότυπου μετατρέποντάς την εύγλωττα σε σενάριο για graphic novel.

Η συγγραφική προσπάθεια συμπληρώνεται επάξια από την υπέροχη δουλειά του Θανάση Πέτρου στο σχέδιο. Αυτό που λάτρεψα ήταν η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έχει πετύχει να μεταφέρει από το ιδιότυπο στυλ κάθε συγγραφέα. Κάθε σελίδα ντύνεται από μια νοσταλγική νότα για τις διαφορετικές εκείνες εποχές, ενώ η ποικιλία των τοποθεσιών, των ενδυμάτων και των ανθρώπων ταξιδεύει των αναγνώστη στα χαρακτηριστικά κάθε ιστορίας. Με διαφορετικές χρωματικές παλέτες αποδίδει τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών με ένταση και ευαισθησία, ενώ παράλληλα πετυχαίνει να αποδώσει και τη διάθεση κάθε ιστορίας με μεγαλύτερη πειστικότητα.

Τέτοιες εκδόσεις φέρνουν μόνο ποιότητα στο χώρο των graphic novel με τη φαντασία τους και την προσεγμένη δουλειά τους και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ολοένα και πιο συχνά αρχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες δουλειές από Έλληνες δημιουργούς. Αυτό είναι ένα graphic novel που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ