Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ

11.07.2013
email
ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
HELM
Συγγραφέας
Χρήστος Σταυρόπουλος
Κατηγορία
ISBN
978-960-99804-3-2
Σελίδες
84
Σχέδιο: Όθων Νικολαϊδης

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι αυτό το κόμικ με «τράβηξε» κυριολεκτικά κοντά του. Μου τράβηξε την προσοχή ένα τεράστιο πόστερ με το εξώφυλλό του στο φετινό Comicdom Con Athens και αποφάσισα να το αγοράσω όντας ενθουσιασμένη επειδή είναι ελληνική δημιουργία.

Η ιστορία εξελίσσεται σε έναν σκοτεινό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από τη μόνιμη διαμάχη των ανθρώπων της Ντράγκστι και των αιώνιων ελφ του Κέλενον. Τα ελφ, εκλεπτυσμένα και εκκεντρικά, μάχονται ενάντια στους πολυπληθέστερους και πρακτικούς ανθρώπους, με παρασκηνιακές παρουσίες και πλεκτάνες να κινούν στην πραγματικότητα τα νήματα, ενώ παράλληλα τα αιώνια κίνητρα για εξουσία, δύναμη και πλούτο είναι ίσως το μόνο κοινό σημείο των δύο πλευρών.

Ανάμεσα στις σκιές όμως καραδοκεί μια πράξη καθαρής τρέλας που θα καθορίσει την έκβαση των πραγμάτων. Μια καλοστημένη ληστεία, από την αρχαία οργάνωση των ελφ, τη Σανάουελ, με στόχο το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο του Ντράγκστι, της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των ανθρώπων. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί παρ’ όλα αυτά είναι ότι αυτό το γεγονός θα αποτελέσει την αρχή μιας αλυσίδας γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο της Άλω.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με ευδιάκριτους ρόλους: πολεμιστές, μάγους και κλέφτες, που σε πολλούς θα θυμίσουν χαρακτήρες από RPG παιχνίδια. Η πλοκή σε αυτό το πρώτο τεύχος εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς χωρίς υπερβολικό όγκο πληροφοριών και δίνοντας αρκετά στοιχεία για το τι θα επακολουθήσει. Σε κάποια σημεία βέβαια είναι λίγο απότομη η αλλαγή σκηνικού και η εμφάνιση νέων χαρακτήρων χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Το σχέδιο του Όθωνα Νικολαϊδη είναι πάρα πολύ καλό και ανεβάζει το επίπεδο της όλης έκδοσης. Εξαιρετική χρήση χρώματος, αν και μερικοί μπορεί να το βρουν σκοτεινό, ενδιαφέρουσες παλέτες, δυναμικοί χαρακτήρες και ένα εντελώς δικό του στυλ με στοιχεία από μεσαίωνα, γοτθική ατμόσφαιρα και steampunk. Πάρα πολύ καλή και η ποιότητα της όλης έκδοσης. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ο παράξενος τύπος γραμματοσειράς σε κάποια σημεία και το μικρό μέγεθος που κάνουν δύσκολη την ανάγνωση.

Σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ελληνικού κόμικ, οι δημιουργοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή. Περιμένω με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ