Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

THE HAUNTING OF FABIAN GRAY #1

25.06.2013
email
THE HAUNTING OF FABIAN GRAY #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Chris Mooneyham

Όταν ο Fabian Gray έρχεται σε επαφή με το αρχαίο αντικείμενο «Ονειρόπετρα», στοιχειώνεται από πέντε θρυλικά πνεύματα, των οποίων μπορεί να χρησιμοποιεί τις ξεχωριστές ικανότητες. Αν και δεν ονομάζονται, τα πνεύματα μοιάζουν να είναι ο μάγος Μέρλιν, ο τοξότης Ρομπέν των Δασών, ο ντέντεκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ο σαμουράι Μουσάσι και ο βρικόλακας Δράκουλας.

Ο Fabian Gray είναι κυνηγός θησαυρών, κάτι ανάμεσα σε Ιντιάνα Τζόουνς και μια πιο σκοτεινή φιγούρα: είναι πανέξυπνος, έχει μυστικά να κρύψει και βασανίζεται συνέχεια από εφιάλτες για πράγματα που δεν μπόρεσε να αποτρέψει στο παρελθόν. Μαζί με τον Σεμπάστιαν, τον καλύτερό του φίλο και ίσως το μόνο άτομο που πραγματικά εμπιστεύεται, θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να γιατρέψουν την άρρωστη αδελφή του, καθώς και να βρουν απαντήσεις για τα φαντάσματα που τον στοιχειώνουν.

Ο συγγραφέας Frank J. Barbiere κάνει πολύ καλή δουλειά παρουσιάζοντάς μας τον πρωταγωνιστή του σε αυτό το πρώτο τεύχος. Βλέπουμε τον κόσμο στον οποίο ζει, τα άτομα με τα οποία μπλέκει, καθώς και το τι συμβαίνει με την ιδιαίτερη κατάστασή του. Το πρώτο αυτό τεύχος δημιουργεί αρκετά ερωτήματα, όπως το τι ακριβώς συνέβη και τα πνεύματα στοίχειωσαν τον Fabian Gray ή γιατί τα συγκεκριμένα πνεύματα τον στοίχειωσαν ή το τι συνέβη με την αδελφή του. Ερωτήματα που στρώνουν το έδαφος για τα επόμενα τεύχη.

Το σχέδιο του Mooneyham είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και πετυχημένο. Υποστηρίζει την ιστορία, δημιουργώντας αρκετό μυστήριο αλλά και τονίζοντας τη φύση του πρωταγωνιστή. Χρησιμοποιώντας λεπτές γραμμές, απεικονίζει τις ευκίνητες και σβέλτες κινήσεις του, ενώ προσθέτει τόση λεπτομέρεια όση χρειάζεται για να αποκαλύψει κινήσεις και συναισθήματα. Επίσης, η αίσθηση χώρου που δίνει στα πάνελ λειτουργεί θετικά για το σενάριο.

Αυτή η σειρά έχει συνδυάσει έξυπνα σε μια ιστορία δράσης στοιχεία από αγαπημένους ήρωες με ευφάνταστο τρόπο, αφήνοντας τον αναγνώστη σε αγωνία για το επόμενο τεύχος. Με καλό ρυθμό αφήγησης, αρκετό μυστήριο και κάνοντας πολύ καλή χρήση στοιχείων από την παγκόσμια ιστορία θρύλων και ιστοριών, αυτή η νέα σειρά έκλεψε τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ