Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

INJUSTICE: GODS AMONG US #1

14.05.2013
email
INJUSTICE: GODS AMONG US #1
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Raapack, Miller, Gimenez

Μπορεί η μεγαλύτερη φάρσα του Τζόκερ να αλλάξει ουσιαστικά τον κόσμο; Όποιος είπε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει με τις καλύτερες προθέσεις σίγουρα ήξερε για τι πράγμα μιλούσε. Και το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς είναι μια καλή εισαγωγή σε ένα από τα πιο κατακλυσμιαία γεγονότα στο σύμπαν της DC.

Η ιστορία ανοίγει με τον Μπάτμαν να παρακολουθεί ένα μιλιταριστικό και ολοκληρωτικό καθεστώς στο μέλλον, αυτό που έχει επιβάλει ο Σούπερμαν! Παρακολουθούμε τον εσωτερικό του διάλογο καθώς θα μας οδηγήσει μέσα από τα γεγονότα που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του μέλλοντος. Μαθαίνουμε ότι όλα άρχισαν με την απαγωγή της Λόις Λέιν και τον θάνατο του Τζίμι (φωτογράφου της εφημερίδας Daily Planet) που έχουν ως συνέπεια ολόκληρη η Justice League να αρχίσει να ψάχνει για ίχνη της Λόις. Όταν ο Flash ανακαλύψει τη συμμετοχή του Scarecrow στην υπόθεση, θα χρειαστούν όλες οι δυνάμεις του μεγαλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του Μπάτμαν, για να προλάβουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη και πιο τραγική φάρσα του πιο απεχθούς γελωτοποιού του σύμπαντος, του Τζόκερ. Τι ακριβώς όμως μπορούν να προλάβουν, όταν δεν ξέρουν το αστείο;

Ο συγγραφέας Tom Taylor χρησιμοποιώντας πολύ αποτελεσματικά μεταφορές από το μέλλον στο παρελθόν και αντίστροφα, καταφέρνει να δημιουργήσει μια σκοτεινή πλοκή με εξαιρετικό ρυθμό. Με εξαιρετική χρήση και της δυναμικής ανάμεσα στον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν, τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παρεκτρέπονται σε μια ενδιαφέρουσα δίνη που οι ήρωές μας πασχίζουν να προλάβουν. Ο εσωτερικός μονόλογος του Μπάτμαν είναι ένα δείγμα της παραδειγματικής γραφής του Taylor. Όχι μόνο πηγαίνει στον πυρήνα του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών του αλλά δεν φοβάται να εκθέσει και τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τις μάσκες.

Το σχέδιο συμβάλλει σε αυτήν την περίεργη ατμόσφαιρα με τον δικό του τρόπο. Οι τρεις σχεδιαστές χρησιμοποιούν καθαρές γραμμές, εκφραστικό σχέδιο και χρώμα που θυμίζει περισσότερο κάτι γραμμένο αποκλειστικά για το Γκόθαμ.

Συνήθως αποφεύγω κόμικς που είναι βασισμένα σε σειρές της τηλεόρασης ή βιντεο-παιχνίδια, γιατί τα περισσότερα ανήκουν στην ανακύκλωση και πουθενά αλλού. Αυτή η ιστορία όμως είναι καλή, πραγματικά καλή και σε τραβάει με ταχύτητα στις απροσδόκητες εξελίξεις και τις εναλλαγές ρόλων. Λένε ότι ο χαρακτήρας κάποιου είναι οι πράξεις του όταν δεν κοιτάει κανείς. Όταν έχεις τις δυνάμεις ενός Θεού όμως, σε νοιάζει στ’ αλήθεια ποιος κοιτάει;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ