Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

BATWOMAN

24.04.2013
email
BATWOMAN
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: J.H. Williams III

Από όλους τους χαρακτήρες της DC, η Batwoman ήταν αυτή που χρειαζόταν απεγνωσμένα μια καλή ιστορία για τις απαρχές της. Το δίδυμο J. H. Williams III και W. Haden Blackman δημιούργησαν μια ιστορία καλογραμμένη, που καλύπτει πολύ έδαφος όσον αφορά το παρελθόν της, γεμάτη επίπεδα και με μια ιδιαίτερη αίσθηση του χαρακτήρα της.

Το πρώτο τεύχος ασχολείται περισσότερο με το γιατί αποφάσισε η Kate Kane να γίνει Batwoman. Η αφήγηση ακολουθεί την Kate Kane σήμερα και ως Batwoman απέναντι στην Kate Kane ως παιδί. Και εδώ μπαίνει το πρώτο στοιχείο που τραβάει άμεσα το ενδιαφέρον. Η ιστορία της Kate Kane σήμερα είναι ένα έργο τέχνης (όσον αφορά το σχέδιο), σκληρό, ακριβές και εντυπωσιακό, ενώ το σχέδιο όταν βλέπουμε το παρελθόν της έχει μια αθωότητα και απαλότητα όπως αυτή των παιδικών αναμνήσεων. Κάθε στυλ έχει τη δική του δύναμη και ομορφιά και είναι από τα πιο δυνατά ατού αυτού του τεύχους.

Η ιστορία αποκαλύπτει αρκετά πράγματα για το παρελθόν της Batwoman: ήδη, από τα Detective Comics του 2009, γνωρίζαμε ότι την είχαν απαγάγει τρομοκράτες, ότι είχε χάσει τη μητέρα και την αδελφή της και ότι την έδιωξαν τελικά από το West Point. Εδώ ακολουθούμε την πρωταγωνίστρια σε όλη την πορεία της μέχρι σήμερα. Πολύ ανθρώπινη είναι σε αυτό το τεύχος η σχέση της με τον πατέρα της, που προσπαθεί να τη μεγαλώσει όσο καλύτερα μπορεί. Η όλη ιστορία είναι μια εξιστόρηση σε αυτόν για τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να φορέσει τη μάσκα. Εντύπωση κάνει επίσης και το κείμενο. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον εθισμό της στο αλκοόλ και την ιδιάζουσα σχέση με τον πατέρα της, η λογοτεχνική σχεδόν χροιά του είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Η αίσθηση που σου αφήνει το πρώτο αυτό τεύχος είναι περισσότερο αυτή ενός διηγήματος παρά ενός κόμικ. Η ιστορία σε απορροφάει ολοκληρωτικά, τόσο με τη σκληρότητα των καταστάσεων όσο και με την ανθρώπινη υπόσταση των χαρακτήρων. Πρόκειται για μια ιδανική αφήγηση η οποία συνοδεύεται από ένα σχέδιο που απλά καθηλώνει και δημιουργεί ένα οπτικό υπερθέαμα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ