Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ALL NEW X-MEN #1

17.02.2013
email
ALL NEW X-MEN #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Stuart Immonen, Wade von Grawbadger

Αν και η Marvel έχει βγάλει πολλούς τίτλους που αφορούν τους X-men, δεν ήταν δύσκολο αυτή η ενδιαφέρουσα και συνταρακτική ιστορία να ξεχωρίσει. Το All New X-Μen είναι η αρχή μιας άλλης γενιάς X-Men. Κι αυτή η γενιά απλά τα σπάει!

Η ιστορία αρχίζει μετά τα γεγονότα του "AvX: Consequences" και σαν πυρήνα έχει ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο για την αρχική ομάδα των X- Men ώστε να συναντηθούν με τους εαυτούς τους στο παρόν και να προσπαθήσουν να μεταπείσουν από την πορεία που έχουν πάρει κάποια μέλη της ομάδας. Η ιδέα ανήκει στον Beast ο οποίος, μη βλέποντας άλλη λύση για την κρίση που περνούν οι X-Men μετά το σχίσμα τους, επιχειρεί το αδιανόητο.

Ο Bendis πλέκει εδώ με μαεστρία πλοκή μέσα στην πλοκή αλλά καταφέρνει να κρατήσει στο κέντρο της υπόθεσης την εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων και τον αγώνα του Κύκλωπα (Cyclops) και της ομάδας του, που τώρα αποτελείται από τον Μαγκνίτο (Magneto) και την Μάτζικ (Magic), να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους μεταλλαγμένους. Με την εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων ο φόβος και η προκατάληψη των ανθρώπων επιστρέφουν, κάτι που θα εξωθήσει τα πράγματα σε ρεαλιστικές λύσεις.

Από την άλλη, ο Κύκλωπας και οι φίλοι του προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση για τους μεταλλαγμένους, κάτι που μετατρέπει τον Κύκλωπα σε επαναστάτη που έρχεται σε ευθεία ρήξη με όσα προσπαθούν να χτίσουν τόσα χρόνια οι X-Men. Έναν κόσμο στον οποίο θα συνυπάρχουν κοινοί άνθρωποι και μεταλλαγμένοι, μια προσπάθεια όμως που ποτέ δεν λειτούργησε μέχρι τώρα. Και εδώ φαίνεται πόσο καλός συγγραφέας είναι ο Bendis, καθώς καταφέρνει να μας δώσει όλα τα σημαντικά στοιχεία που χρειάζεται η ιστορία για να κλιμακωθεί καθώς προχωράει το σενάριο.

Το σχέδιο του Immonen κρατάει την ιστορία στους χαρακτήρες, με καλοδουλεμένες εκφράσεις και ενδιαφέρουσα δουλειά στα πάνελ. Τα μελάνια του Grawbadger δίνουν βάθος στην ιστορία κάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστική την αφήγηση.

Το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς αποτελεί το σημείο μηδέν μιας νέας εποχής για τους X-Men και τους φαν τους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ