Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

WATCHMEN

08.05.2010
email
WATCHMEN
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Το αριστουργηματικό αυτό έργο των Άλαν Μουρ και Ντέιβ Γκίμπονς, αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία των κόμικς αλλά και της λογοτεχνίας γενικότερα. Πρόκειται για μια αρκετά σκοτεινή και περίπλοκη δημιουργία, με πολλούς συμβολισμούς. Οι δημιουργοί του κέρδισαν το βραβείο Τζακ Κίρμπυ της βιομηχανίας των κόμικς για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα/καλλιτέχνη.

Η ιστορία αφορά μια ομάδα μαχητών του εγκλήματος, τους Watchmen, και μια συνωμοσία για να τους σκοτώσουν και να αμαυρώσουν το όνομά τους. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Αμερική το 1985, οκτώ χρόνια μετά τη διάλυση της ομάδας, όταν ο Δρ. Μανχάταν (ένα ον σχεδόν θεϊκό και πρώην μέλος των Watchmen) αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Γη. Στη συνέχεια η Ρωσία αρχίζει να κάνει μια σειρά τολμηρών κινήσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνική σύρραξη. Παράλληλα, ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση, κάποιος έχει αρχίσει να σκοτώνει τους συνταξιοδοτημένους πλέον ήρωες της Αμερικής. Μερικοί από αυτούς αρχίζουν μια έρευνα που θα οδηγήσει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις και ένα αναπάντεχο τέλος.

Ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο Άλαν Μουρ είναι ένας κόσμος παρανοϊκός που συνταράσσει τον αναγνώστη. Η ιστορία του είναι ένα μείγμα μυστηρίου και πολιτικού δράματος μιας κοινωνίας που ζει μέσα σε ένα κλίμα φορτισμένο με φόβο, εχθροπραξίες, βία και την απειλή πυρηνικού πολέμου. Οι χαρακτήρες έχουν όλοι μια δόση παράνοιας, που ο Μουρ την απεικονίζει πιστά στις πιο σκοτεινές της εκδοχές. Ακόμα και οι στολές τους λειτουργούν ως συμβολισμοί για την κοινωνία και την πολιτική και ο φόβος για κοινά προβλήματα (έλεγχος όπλων, πυρηνική απειλή, απόδοση δικαιοσύνης) μπλέκεται άριστα με την ικανότητα του Μουρ να θίγει θέματα όπως η ψευδαίσθηση της δύναμης, η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, η απίστευτη καταρράκωση της απλής λογικής και η δημιουργία μαζικής τρέλας στις μεγαλουπόλεις, δημιουργώντας ένα ψυχογράφημα της κοινωνίας, διαχρονικό, ανθρώπινο και αναπάντεχα επίκαιρο.

Ένα βιβλίο κόμικ ύμνος στην αξία της λογικής και της αναζήτησης της αλήθειας, την οποία οι άνθρωποι μπορούν να πλησιάσουν μόνο όταν γκρεμίσουν τις ψευδαισθήσεις που στηρίζονται πάνω στο φόβο, το εγώ και την απάθεια. Αρκετά κυνικό και δυνατό σε όλα τα επίπεδα που κινείται, είναι σίγουρα ένα βιβλίο κόμικ που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ