Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

FULL METAL ALCHEMIST

10.09.2010
email
FULL METAL ALCHEMIST
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Είναι αρκετά τα πράγματα που μπορεί πραγματικά να πει κανείς για το φαινόμενο Fullmetal Alchemist. Το δημιούργημα της Γιαπωνέζας Χιρόμου Αρακάβα εμφανίστηκε σαν κομήτης στον κόσμο των κόμικ Μάνγκα για να καθιερωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση σε μια σειρά καρτούν 53 επεισοδίων.

Το Fullmetal Alchemist είναι η ιστορία των νεαρών αδελφών Αλφόνσε και Έντουαρντ Έλρικ, οι οποίοι από νωρίς αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στην Αλχημεία. Αντίθετα με τη μαγεία όπου είναι δυνατόν να φτιάξει κάποιος κάτι από το τίποτα, η Αλχημεία είναι μια επιστήμη που ακολουθεί το νόμο της δίκαιης ανταλλαγής. Μπορείς να φτιάξεις κάτι, μόνο από κάτι που υπάρχει. Όταν η μητέρα των αδελφών Έλρικ πεθαίνει χτυπημένη από μια σπάνια αρρώστια, αυτοί επιχειρούν να κάνουν το πιο απαγορευμένο πράγμα για τους νόμους που διέπουν την Αλχημεία, την επαναφορά στη ζωή ενός νεκρού όντος.... και αποτυγχάνουν.

Το τίμημα που θα πληρώσουν είναι βαρύ, καθώς ο Έντουαρντ θα χάσει ολόκληρο το δεξί του χέρι και το κάτω μέρος του αριστερού του ποδιού και ο Αλφόνσε χάνει ολόκληρο το σώμα του. Χάρη στη γρήγορη σκέψη και στις ικανότητές του, ο Εντ καταφέρνει να δέσει την ψυχή του αδελφού του σε μια άδεια πανοπλία, προτού λιποθυμήσει από τον πόνο και την απώλεια αίματος. Ο Αλ σώζει τον αδελφό του πηγαίνοντάς τον στην οικογένεια που τους είχε υιοθετήσει, τους Ρόκμπελ. Σε αυτό το μέρος ο Αλ θα αποκτήσει προσθετικά μέλη που ονομάζονται οτομέιλ (auto-mail), κάτι στο οποίο ειδικεύεται η οικογένεια Ρόκμπελ - τα μέλη αυτά επιτρέπουν κανονική κίνηση και αυξημένη δύναμη. Κατά την ανάρρωσή τους θα τους γίνει η προσφορά να σπουδάσουν σε μια ειδική Ακαδημία, απ’ όπου μπορούν να γίνουν Κρατικοί Αλχημιστές. Ο Αλ θα το δει σαν μια ευκαιρία όχι μόνο για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην Αλχημεία, αλλά και για να καταφέρουν να πάρουν τα σώματά τους πίσω. Για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να βρουν την επονομαζόμενη Φιλοσοφική Λίθο - και εδώ είναι που αρχίζει η περιπέτειά τους.

Από τα πιο δυνατά στοιχεία της ιστορίας είναι σίγουρα οι χαρακτήρες της. Καλοσχεδιασμένοι -κανένας χαρακτήρας δεν μοιάζει με κάποιον άλλο- και όχι μονοδιάστατοι, κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθώς ξεδιπλώνονται πτυχές του παρελθόντος τους και έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια των περιπετειών τους. Η παραπλανητική πορεία των γεγονότων αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ιστορία, αφού κίνητρα και προθέσεις αλλάζουν στην προσπάθεια των ηρώων να εξιλεωθούν. Το χιούμορ, οι δυνατές σκηνές μάχης, οι αναπάντεχες αποκαλύψεις και η ζωντανή κίνηση αυτού του Μάνγκα κερδίζουν αμέσως τον αναγνώστη, καθώς η εισαγωγή του σε αυτόν τον κόσμο της Αλχημείας αλλά και των μεγαλύτερων δοκιμασιών της ανθρώπινης ψυχής, αφήνει μόνο ενδιαφέροντα ερωτήματα και μια καλοστημένη ιστορία που σίγουρα θα συναρπάσει.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ