Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

BIOMEGA VOL. 1

05.12.2012
email
BIOMEGA VOL. 1
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Γη, 31ος αιώνας. Η ανθρωπότητα χαροπαλεύει ενάντια σε έναν θανατηφόρο ιό, που συνεχίζει να σκοτώνει αδιάκριτα σε όλη την υφήλιο. Ο N5S μετατρέπει τους μολυσμένους φορείς σε ανδρείκελα που θυμίζουν ζόμπι. Οδηγώντας τη βαριά φουτουριστική μοτοσικλέτα του, ο Zoichi Kanoe, ένας συνθετικός άνθρωπος, μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα του κόσμου. Βοηθούμενος από την Fuyu Kanoe, την ψηφιακή, τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένη στη μηχανή του, ο Zoichi ταξιδεύει μέσα σε έναν σκοτεινό κόσμο ψάχνοντας το κλειδί της σωτηρίας.

Στο πρώτο τεύχος, παρακολουθούμε τα αφεντικά του Zoichi, την TOA Heavy Industry, να τον στέλνουν σε αποστολή για να βρει την Eon Green, ένα κορίτσι με τη δύναμη να μεταστοιχειώνει τον N5S – μόνο που ο Zoichi δεν είναι ο μόνος που την ψάχνει. Μια ομάδα καταστολής, που δουλεύει για τον Δημόσιο Τομέα της Υγείας, κυνηγά κι αυτή την Eon. Ο Zoichi θα εντοπίσει το κορίτσι και θα ανακαλύψει επίσης μια συνωμοσία που μπορεί να αλλάξει ή να καταστρέψει τον κόσμο.

Μια έκπληξη όμως περιμένει τον πρωταγωνιστή, καθώς η Eon προστατεύεται από μια αρκούδα που μπορεί να μιλάει και είναι ζωσμένη με πολυβόλα, τα οποία χειρίζεται εξαιρετικά. Ανάμεσα σε λεγεώνες από ζόμπι, ανδρείκελα και μεταλλαγμένα πλάσματα, θα τα καταφέρει άραγε να εντοπίσει ξανά το κορίτσι;

Το Biomega ανήκει στην κατηγορία των φουτουριστικών, cyberpank Μάνγκα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο πολύ καλός ρυθμός του και το δράμα σε σωστές δόσεις. Το σχέδιο είναι εξαιρετικά λεπτομερές και στηρίζει τέλεια τον τρόμο του σεναρίου. Ο Tsutomu Nikei, έχει δημιουργήσει έναν ξεχωριστό κόσμο για τους χαρακτήρες του, ένα μείγμα γοτθικού τρόμου και φουτουριστικών εφαρμογών.

Η δράση είναι γρήγορη, χωρίς περιττούς διαλόγους, το δυνατό σχέδιο καθορίζει τη διάθεση και την ατμόσφαιρα και υπάρχουν καθαρές επιρροές από επιστημονική φαντασία και γοτθικά στοιχεία. Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο των Μάνγκα, το Biomega στηρίζεται γερά στα πόδια του, καθιερώνει μια ενδιαφέρουσα πλοκή με εξίσου ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ο συγγραφέας χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο τις διάφορες ανατροπές για την εξέλιξη της πλοκής.

Το Biomega δεν θα αρέσει σε όλους, αυτό είναι σίγουρο. Απευθύνεται περισσότερο στους φαν του είδους. Παραμένει όμως ένα κλασικό Μάνγκα, με καλογραμμένη πλοκή, μοναδικό σχέδιο που το χαρακτηρίζει και μια εναλλακτική ματιά σε ένα διαφορετικό μέλλον. Όλα τα σωστά συστατικά για να γίνει καλτ στο μέλλον.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ