Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

SUPERMAN: EARTH ONE

20.11.2012
email
SUPERMAN: EARTH ONE
Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Μετάφραση
Χρήστος Βλάχος
Κατηγορία
ISBN
978-960-497-066-7
Σελίδες
135

Σχέδιο : Shane Davis

Η DC Comics για πολύ καιρό προσπαθούσε να ανανεώσει το δυναμικό της με νέους τίτλους και να επαναφέρει στη ζωή γνωστούς υπερ-ήρωες όπως ο Σούπερμαν. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι και η νέα αυτή σειρά που όμως δίχασε το κοινό με την προσέγγισή της και το τελικό αποτέλεσμά της.

Η ιστορία ακολουθεί τα πρώτα βήματα του Κλαρκ Κεντ, από τη μικρή επαρχιακή πόλη του Σμόλβιλ στη Μετρόπολη, όπου και θα παλέψει για να βρει την ταυτότητά του. Αν και οι γονείς του πάντα τον ενθάρρυναν να υπερασπίζεται ό,τι είναι ηθικά σωστό, ο ίδιος ο Κλαρκ ήταν πάντοτε αβέβαιος για τον εαυτό του. Στην αναζήτησή του για δουλειά θα πέσει επάνω σε μια τοπική εφημερίδα, την “Daily Planet”, που θα του τραβήξει το ενδιαφέρον. Αυτό που δεν ξέρει, όμως, ο Κλaρκ είναι ότι μια διαβολική δύναμη από το παρελθόν του ψάχνει να τον βρει. Και για να τον τραβήξει προς τα έξω δεν θα διστάσει να καταστρέψει ολόκληρη την Γη, αν χρειαστεί.

Αυτή η νέα σειρά, γραμμένη από τον θρυλικό J. Michael Straczynski και σχεδιασμένη από τον Shane Davis, στην ουσία ανακυκλώνει στον πρώτο τόμο την κλασική ιστορία του ήρωα από τον Κρύπτον. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τον Σούπερμαν ως έναν απλό έφηβο που προσπαθεί να πάρει την απόφαση τι θέλει να κάνει στη ζωή του, χωρίς ίσως το απαραίτητο πάθος που θα έπρεπε να διακρίνει μια τέτοια επιλογή. Από την άλλη, κάνει πολύ καλή δουλειά με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες της ιστορίας που έχουν περιορισμένη εμφάνιση σε αυτό το τεύχος, όπως το προσωπικό της “Daily Planet”. Επίσης, τα φλας μπακ του Κλαρκ δίνουν μια ανθρώπινη χροιά στο χαρακτήρα που διαφορετικά εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από την υπόλοιπη κοινωνία και ίσως πολύ κοντά σε χαρακτήρες που εμφανίζονται σε νεανικές σειρές στην τηλεόραση.

Το σχέδιο του Shane Davis είναι αρκετά φωτο-ρεαλιστικό, με δυνατή χρωματική παλέτα και δυναμικές σκηνές μάχης. Σε πολλούς ίσως δεν αρέσει η δουλειά στα πάνελ, αλλά γενικά υποστηρίζει τη νέα εικόνα που ήθελε να πετύχει η σειρά. Πολλοί σχολιάζουν σε αυτό το σημείο ότι η νέα σειρά απευθύνεται περισσότερο σε νέα άτομα παρά σε ένα πιο ώριμο κοινό, γι’αυτό και ο Σούπερμαν συμβαδίζει περισσότερο με τα σύγχρονα πρότυπα δυναμισμού και στυλ μεταξύ των νέων.

Αν και αυτή η σειρά άρχισε μέτρια, περιμένουμε πολλά από έναν συγγραφέα σαν τον J. Michael Straczynski, οπότε σίγουρα θα διαβάσουμε και τον επόμενο τόμο. Για τους φαν του Σούπερμαν, αξίζει να το διαβάσετε.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ