Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

STEED ANS MRS. PEEL #1 THE GOLDEN GAME

06.11.2012
email
STEED ANS MRS. PEEL #1 THE GOLDEN GAME
Εκδοτικός Οίκος
BOOM STUDIOS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: Ian Gibson

Όταν «ανακάλυψα» το τεύχος αυτό, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν μεγάλη φαν της βρετανικής σειράς “The Avengers” (Οι Εκδικητές) και η χαρά μου με αυτήν την κυκλοφορία δεν περιγράφεται. Πρόκειται για μια μίνι σειρά που αποτελείται από έξι τεύχη.

Μια σειρά από δολοφονίες πρακτόρων σε πολύ σημαντικές θέσεις, που αφήνουν πίσω τους θραύσματα στοιχείων εξίσου παράξενα, ταράζουν τη Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όταν η Τάρα Κινγκ (Tara King ) πέφτει θύμα απαγωγής από μια μυστηριώδη οργάνωση, ο Τζον Στιντ (John Steed) και η Έμα Πιλ (Emma Peel), κορυφαίοι πράκτορες της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέπει να δουλέψουν και πάλι μαζί για να λύσουν αυτό το μυστήριο. Κάτι τέτοιο όμως ίσως αποδειχτεί θανατηφόρο, μετά την ανακάλυψη ενός στοιχείου που δένει αυτήν την υπόθεση με τη «Λέσχη της Κολάσεως» (Hellfire Club). Το φοβερό δίδυμο θα πρέπει για άλλη μια φορά να διεισδύσει στην υποχθόνια αυτή οργάνωση για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ο Grand Morrison με αυτό το καταπληκτικό εναρκτήριο τεύχος, φέρνει πάλι μαζί πολλούς από τους χαρακτήρες της σειράς απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Για τους φαν της τηλεοπτικής σειράς, η ιστορία είναι μια συνέχεια από το επεισόδιο “A Touch of Brimstone”, στο οποίο εμφανίζεται και η «Λέσχη της Κολάσεως» αποτελούμενη από άτομα με εξαιρετικά προσόντα σε διάφορους τομείς, που έχουν σκοπό να αποκτήσουν δύναμη δολοφονώντας αρκετούς από τους ηγέτες του κόσμου. Για να το πετύχουν δημιουργούν μια λέσχη που ενδίδει σε όργια και ηδονές και έχει φυσικά αρκετά μέλη που ανήκουν σε καίριες θέσεις κυβερνήσεων και οργανισμών.

Το χιούμορ χαρακτηρίζει την ιστορία, ενώ οι διάλογοι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές είναι απλώς υπέροχα γραμμένοι και με λογοπαίγνια. Ο Steed, οξυδερκής και αξιόπιστος όπως πάντα και η γοητευτική κυρία Peel, που εκτός από ικανότατη στις πολεμικές τέχνες είναι και καταξιωμένη και σε άλλες επιστήμες, καλούνται να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο. Ο Morrison έχει γράψει ένα πολύ καλό σενάριο το οποίο υποστηρίζεται από τους πρωταγωνιστές, με όλες τις κλασικές παγίδες που είχε και η γνωστή σειρά, ενώ οι παράξενοι χαρακτήρες και οι τραγελαφικές καταστάσεις δεν λείπουν.

Το σχέδιο του Gibson είναι αρκετά καρτουνίστικο, με στοιχεία υπερβολής και αρκετές γωνίες, παρ’ όλ’ αυτά χρησιμοποιεί πολύ ζωντανά χρώματα που θυμίζουν ποπ αρτ, την εκκεντρική μόδα της εποχής (δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα) και λεπτομέρειες στο περιβάλλον, μια τεχνική που λειτουργεί καλά για την εποχή που απεικονίζει.

Μια σειρά με μοναδικούς χαρακτήρες, χιούμορ, δράση, πολύ χρώμα και απίστευτες καταστάσεις, που υπόσχεται να σας διασκεδάσει. Για τους φαν της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Οι Εκδικητές», κάτι που δεν πρέπει να χάσουν.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ