Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία

PENGUIN: PAIN AND PREJUDICE #1

22.10.2012
email
PENGUIN: PAIN AND PREJUDICE #1
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Szymon Kudranski

Συνήθως αποφεύγω τις μίνι σειρές. Κάτι το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού, κάτι το γεγονός ότι δεν υπήρχε πραγματικά λόγος ύπαρξής τους, με έχουν κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτική απέναντί τους. Όμως ο συγγραφέας Gregg Hurwitz και ο ανερχόμενος Szymon Kudranski δημιούργησαν μια συναρπαστική μίνι σειρά για έναν από τους πιο γραφικούς και παρεξηγημένους αντιπάλους του Batman, μια σειρά που απλά δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω.

Το σκοτεινό και δραματικό παρελθόν του Oswald Cobblepot μπαίνει στο μικροσκόπιο και μας χαρίζει μια από τις πιο συγκλονιστικές, ανθρώπινες και φρικτά γεμάτη κακό και παράνοια ιστορίες. Το PENGUIN: PAIN & PREJUDICE είναι μια εισαγωγή στην προσωπική ιστορία του Penguin. Από την πρώτη στιγμή ο συγγραφέας παρουσιάζει την κακοποίηση που υφίσταται ο χαρακτήρας, περισσότερο ψυχικά εξαιτίας της σωματικής του παραμόρφωσης σε διαφορετικές ηλικίες. Η απόρριψη από τον ίδιο τον πατέρα του αλλά και την κοινωνία έως και το σχολικό του περιβάλλον αντί να σπάσουν τον Penguin, δημιουργούν ένα άτομο γεμάτο περιφρόνηση και μίσος απέναντι στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε τρόπο και με πόρους που απέκτησε με ύποπτα μέσα, στο μέλλον ο Penguin χρησιμοποιεί τους πάντες γύρω του για να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες. Δεν είναι απλά κακός αλλά έχει αφήσει το κακό να διαποτίσει κάθε πράξη του, χτυπώντας ανελέητα εκεί που δεν το περιμένει κανένας.

Αν και ο Penguin που έχουμε συνηθίσει είναι περισσότερο γραφικός, σχεδόν στα όρια της καρικατούρας, ο χαρακτήρας που παρουσιάζεται εδώ έχει άλλο πρόσωπο. Αυτό ενός πλάσματος που επιβίωσε έπειτα από χρόνια ψυχρότητας και γελοιοποίησης εξαιτίας της παραμόρφωσής του και αποφάσισε να αποκτήσει τόση δύναμη ώστε μια λέξη του και μόνο μπορεί να καταστρέψει αρκετές ζωές. Ακόμα και η παρουσία του Batman ενισχύεται από την προσωπικότητα και το status του Penguin, καθώς ένας ήρωας είναι τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός του. Μόνη εξαίρεση στη ζωή του αποτελεί η αγάπη που έχει για τη μητέρα του, την οποία ακόμα φροντίζει.

Και εδώ φαίνεται η τέχνη του συγγραφέα, έχει χτίσει έναν ισχυρό Penguin, που κάνει φρικτά πράγματα σαν απάντηση στην ψυχρότητα και την κακοποίηση που δέχτηκε. Το σχέδιο του Szymon Kudranski είναι ιδανικό, καθώς έχει κάνει άψογη χρήση σκιών και βαριάς ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα αυστηρά κοντράστ. Η διήγηση αυτή βασίζεται σε πολύ μεγάλο μέρος στις εκφράσεις των χαρακτήρων και η απόδοση σε αυτό το πεδίο είναι εξαιρετική.

Η ποιότητα αυτής της μίνι σειράς είναι εξαιρετική, τόσο ώστε να επισκιάζει ακόμα και διάσημες σειρές που συνεχίζονται.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ