Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

BEFORE WATCHMEN: DR. MANHATTAN #1

04.10.2012
email
BEFORE WATCHMEN: DR. MANHATTAN #1
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: Adam Hughes

Από όλη τη σειρά Before Watchmen, αυτό το τεύχος είναι που περίμεναν με μεγαλύτερη αγωνία οι φαν του είδους. Και αυτό γιατί ο Dr. Manhattan είναι ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας της σειράς. Αυτός που δεν μπορούμε απόλυτα να καταλάβουμε, αφού κινείται σε διαφορετικά επίπεδα σκέψης, αντιλαμβάνεται τον χρόνο διαφορετικά και έχει άλλα κίνητρα από αυτά των κοινών θνητών.

Εύλογα συνεπώς οι οπαδοί της σειράς αγωνιούσαν για το αν θα μπορέσει κάποιος συγγραφέας να δώσει μια διορατική ματιά στην ψυχοσύνθεση ενός χαρακτήρα που δεν είναι κάτι λιγότερο από θεός. Και ο J. Michael Straczynski δεν θα τους απογοητεύσει, αφού ένας συγγραφέας αυτού του βεληνεκούς δεν θα μπορούσε παρά να μας δώσει κάτι ανάλογο.

Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή του Dr. Manhattan σε διαφορετικά χρονικά κομμάτια. Βλέπουμε χαρακτηριστικές σκηνές από την παιδική του ηλικία, τη λατρεία του για το ρολόγια και την τάξη που συμβολίζουν, παρακολουθούμε τις ερωτικές του ιστορίες, τη στιγμή του ατυχήματος που άλλαξε τη ζωή του για πάντα και τη σταδιακή του απομάκρυνση από τη δική μας πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για την επιστήμη παρά για κοινωνικές δραστηριότητες είναι φανερό από την πρώτη στιγμή.

Ο Straczynski έχει καταφέρει να αποδώσει με πολύ πειστικό τρόπο την ευφυΐα του Dr. Manhattan και τη μελαγχολία που τη συνοδεύει, καθώς και την κούραση που του αποφέρει η επαφή με τον κόσμο. Το σχέδιο, αν και απλό, καταφέρνει να δείξει πολλές φορές καταστάσεις που η αφήγηση δεν θα μπορούσε. Αν και δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα, ο συγγραφέας εξερευνά την έννοια της κβαντικής μηχανικής και πώς συχνά μια πράξη μπορεί να καθορίσει το μέλλον. Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, ο Dr. Manhattan μας δίνει μια γεύση της ιδιαίτερης φύσης του.

Αν το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα τρομακτικό μέρος, το μυαλό ενός θεού για τον οποίο δεν υπάρχει ουσιαστικά χρόνος αλλά μόνο η αντίληψη για τον εαυτό του, θα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος, κάτι για το οποίο ο Straczynski έχει πολλά σχέδια! Ένα τεύχος με βαριά αφήγηση που δεν πρέπει να χάσουν οι φαν της σειράς.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ