Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

DEADMAN WONDERLAND #1

04.08.2012
email
DEADMAN WONDERLAND #1
Εκδοτικός Οίκος
Tokyopop
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: Kazuma Kondou

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον μεγάλο σεισμό του Τόκιο και οι μνήμες του λαού από την καταστροφή έχουν αρχίσει και σβήνουν. Ο Ganta Igarashi, ένας μαθητής γυμνασίου, έχει επιτέλους αρχίσει να ζει μια κανονική ζωή. Μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί ο «Κόκκινος Άνδρας» στο σχολείο του και θα αλλάξει τη μοίρα του Ganta για πάντα. Ολόκληρη η τάξη του Ganta δολοφονείται άγρια και αν και είναι αθώος, ο Ganta θα καταδικαστεί σε θάνατο και θα σταλεί στην παράξενη φυλακή, γνωστή ως “Deadman Wonderland”.

Η φυλακή “Deadman Wonderland” αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν (λειτουργεί σαν λούνα παρκ), στην προσπάθεια να ανορθωθεί η οικονομία του Τόκιο και δουλεύουν σε αυτήν αποκλειστικά τρόφιμοι. Σύντομα ο Ganta θα αναγκαστεί να μάθει να επιβιώνει στη φυλακή, ενώ η γνωριμία του με τη Σίρο (Shiro), ένα δυνατό κορίτσι της ηλικίας του, θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να ξανασκεφτεί την συμπεριφορά του και το τι ξέρει για τη ζωή του πραγματικά.

Η Kataoka αφήνει την πλοκή να τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς. Δεν υπάρχει ποτέ πολύς χρόνος για τον Ganta, αφού πάντα κάτι προκύπτει. Η συγγραφέας πάντως είναι πολύ προσεκτική με τις παρασκηνιακές πληροφορίες, οι οποίες έρχονται σε μικρές δόσεις για να βοηθήσουν στην εξέλιξη της πλοκής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία.

Το σχέδιο του Kondou είναι εξαιρετικό. Πολύ καθαρές γραμμές, πολύ καλή δουλειά στις εκφράσεις των χαρακτήρων και τις σκηνές δράσης και αρκετά εντυπωσιακή δουλειά στο κοντράστ ανάμεσα στο βιομηχανικό περιβάλλον της φυλακής και τη χαρούμενη ατμόσφαιρα του λούνα παρκ της “Deadman Wonderland”. Ακόμα και οι βίαιες σκηνές είναι στιλιζαρισμένες για να μην είναι πολύ γραφικές και γενικά το σχέδιο αποδίδει την αγωνία των χαρακτήρων χωρίς να χάνει τίποτα από τις λεπτομέρειες όσων συμβαίνουν γύρω τους.

Το “Deadman Wonderland” είναι από αυτά τα Manga που ξεχωρίζουν αμέσως, τόσο για την πρωτότυπη ιστορία του όσο και για το πολύ καλό σχέδιο που τη συνοδεύει. Με τις σωστές δόσεις δράσης, μυστηρίου και μιας μικρής θεωρίας συνομωσίας, αρκετή παράνοια και παρασκηνιακές ίντριγκες, το Μάνγκα αυτό θα ενθουσιάσει τους φαν του είδους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ