Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

ELDRITCH! #1

20.07.2012
email
ELDRITCH! #1
Εκδοτικός Οίκος
COMIXOLOGY
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Drew Rausch 

Λάτρεις του Lovecraft και του τρόμου, αγαλλιάστε!! Ένας νέος πλοκαμοειδής φόβος τιτανοειδών διαστάσεων έφτασε, για να κατακτήσει αυτή τη διάσταση με τη γλίτσα του στο όνομα των παλαιών θεών. Μια ζελατινοειδής βλασφημία ταξίδεψε από μακριά για να σας δώσει την πιο απολαυστική γεύση τρόμου των τελευταίων χρόνων.

Τον Απρίλιο του 2010 το Eldritch! κέρδισε τον διαγωνισμό Zuma της Dc, έναν μηνιαίο διαγωνισμό για webcomic. Δυστυχώς οικονομικά προβλήματα δεν άφησαν αυτό το comic να γίνει σειρά τότε, όμως οι δημιουργοί του επέμειναν και βρήκαν την ευκαιρία για ψηφιακή έκδοση από την ComiXology.

Η ιστορία αρχίζει από μια τραγική αποκάλυψη. Ο νεαρός μελετητής και οπαδός της μαγείας Owen Sobczek, ένας σοβαρός και εσωστρεφής teenager, έχει ένα σώμα γεμάτο αρχαία και επιθετικά πλοκάμια. Όταν η γεμάτη τρέλα και τατουάζ αλλά και περιπετειώδης αδελφή του Anya γίνει μάρτυρας της βλάσφημης αυτής ύπαρξης που μοιάζει να κατακλύζει τον αδελφό της, θα αναζητήσει απαντήσεις. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι στη γειτονιά της κρύβονται μεγαλύτερα μυστήρια.

Ο συγγραφέας έχει πλάσει μια απολαυστική κωμωδία γοτθικού τρόμου, πιστή στο πνεύμα του Lovecraft, που κάνει τον αναγνώστη να καίγεται να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Το κοντράστ χαρακτήρων ανάμεσα στην ορθολογίστρια και οπαδό της επιστήμης Anya και τον εσωστρεφή αλλά ανοιχτόμυαλο και ονειροπόλο Owen είναι καταλυτικό για την ιστορία. Η απίστευτα ενέργεια και τα ξεσπάσματα της Anya συμπληρώνουν απόλυτα τον τρόμο που κρύβεται στις σκοτεινές γωνίες αυτής της διήγησης, ενώ η πίεση του χρόνου για απαντήσεις στέλνει την αγωνία στο κόκκινο.

Το σχέδιο του Drew Rausch είναι ιδανικό, δίνοντας στην ιστορία την αίσθηση ταινίας του Tim Burton. Οι χαρακτήρες ξεχειλίζουν από ενέργεια, οι υπερβολές δίνουν ένα κωμικό στοιχείο, ενώ οι βλάσφημες υπάρξεις και τα πλοκάμια έχουν την τιμητική τους.

Οι οπαδοί του Lovecraft και του τρόμου θα το απολαύσουν ιδιαίτερα, ενώ οι υπόλοιποι αναγνώστες θα ευχαριστηθούν την τρέλα και το μυστήριό του. Μπορείτε να το διαβάσετε στο διαδίκτυο ή να το αγοράσετε σε ψηφιακή μορφή (http://www.heartshapedskull.com/ELDRITCH/issue-one).

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ