Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

CHEW VOLUME 1 : TASTERS CHOICE

19.04.2012
email
CHEW VOLUME 1 : TASTERS CHOICE
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σε έναν κόσμο όπου τα πουλερικά είναι απαγορευμένα, εξαιτίας της γρίπης των πτηνών, ο ντετέκτιβ Tony Chu λύνει εγκλήματα χρησιμοποιώντας μια παράξενη ικανότητά του. Ο Tony Chu είναι τρόφιμο-παθητικός (cibopath), που σημαίνει ότι του έρχονται εικόνες στο μυαλό από την ιστορία, από οτιδήποτε τρώει. Μια ικανότητα εξαιρετικά χρήσιμη, εφόσον δεν τον πειράζει να φάει μια μικρή μπουκιά από ένα πτώμα για να «δει» ποιος διέπραξε το έγκλημα και γιατί.

Σύντομα θα στρατολογηθεί από το FDA, την πιο ισχυρή ομάδα επιβολής του νόμου ( εξαιτίας της πανδημίας της γρίπης των πτηνών που οδήγησε και στην απαγόρευση των πουλερικών). Το σκηνικό συμπληρώνουν ο Savoy, ο νέος συνεργάτης του Tony και επίσης τρόφιμο-παθητικός και το αφεντικό του Tony, που τον μισεί και προσπαθεί να του κάνει τη ζωή δύσκολη όλη την ώρα. Αν συμπληρώσουμε σε αυτό και τα υπερβολικά αηδιαστικά πράγματα που συναντάει ο Tony, τις εφόδους σε αποθήκες με παράνομα πουλερικά και τις ανατροπές στην πλοκή, έχουμε την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη ιστορία του τελευταίου καιρού.

Ο John Layman δημιούργησε μια πραγματικά ξεκαρδιστική και τρελή σειρά, με πανέξυπνο σενάριο και τις σωστές δόσεις δράσης, χιούμορ και σασπένς. Η αστυνομική περιπέτεια συναντά την παράνοια και όλα αυτά με φόντο την ειρωνεία για όλα τα κοινωνικά ήθη. Με γρήγορη γραφή και αρκετό σαρκασμό μάς διηγείται τις πιο απίστευτες περιπέτειες ενός συνηθισμένου ντετέκτιβ με μια ασυνήθιστη ικανότητα.

Ο Rob Guillory με το σχέδιό του να ξεχειλίζει από ενέργεια και ροή και ακολουθώντας ένα καθαρά καρτουνίστικο στυλ, κάνει την ιστορία ακόμα πιο αστεία. Χρησιμοποιεί έναν απίστευτο βαθμό λεπτομέρειας τόσο στο φόντο όσο και στα αντικείμενα της ιστορίας. Φοβερές είναι και οι εκφράσεις στο πρόσωπο του Tony όταν τρώει κάτι αηδιαστικό.

Το κόμικ αυτό είναι ό,τι πιο ξεκαρδιστικό, έξυπνο και καλογραμμένο έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα. Το σχέδιο είναι πρωτότυπο και με μοναδικά στοιχεία και πάνω απ’όλα σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν κάποιος να σκέφτηκε να γράψει κάτι τέτοιο!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ