Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

WITCHBLADE

29.02.2012
email
WITCHBLADE
Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Μετάφραση
Μαριεύη Βογιατζάκη
Κατηγορία
ISBN
978-960-306-747-4
Σελίδες
224

Η μεγάλη κυρία των κόμικς εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1995 με αυτό το τεύχος! Ο θρύλος της Witchblade άρχισε μετά από αυτό, για να καθιερωθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ εξαιτίας της πρωτότυπης ιστορίας της, του εξαιρετικά καλογραμμένου σεναρίου της και του σχεδίου της, το οποίο από μόνο του είναι μια οπτική πανδαισία.

«Πνευματικό παιδί» του ταλαντούχου εικονογράφου Michael Turner και των Marc Silvestri και David Wohl, έφερε στον κόσμο των κόμικ μια ξεχασμένη μαγεία, αυτή των ιστοριών που γεννούν έναν θρύλο. Με τη συμμετοχή των σεναριογράφων Brian Haberlin και Christina Z η δημιουργική ομάδα ολοκληρώθηκε, δίνοντάς μας ένα αριστούργημα που μόνο βελτιώνεται μέσα στον χρόνο.

Στον πρώτο αυτό τόμο (που συγκεντρώνει τα τεύχη 1-8), συναντάμε την πρωταγωνίστρια Σάρα Πεζίνι, μια αφοσιωμένη αστυνομικό στην περιοχή της Νέας Υόρκης, η οποία ένα βράδυ ακολουθώντας πληροφορίες σχετικά με μια υπόθεση, θα βρεθεί μαζί με τον συνεργάτη της στο θέατρο Ριάλτο. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στο θέατρο αυτό βρίσκεται και το θρυλικό, μυστικιστικό όπλο, η Witchblade, που δίνει στον κάτοχό της δύναμη πέρα από κάθε φαντασία, αρκεί ο διεκδικητής να κριθεί άξιος.

Η επαφή με την Witchblade θα εισάγει την πρωταγωνίστρια σε έναν κόσμο που δεν ήξερε ότι υπήρχε, όπου θα πρέπει να αποδείξει την αξία της και να παραμείνει ζωντανή, ενώ γύρω της μαζεύονται μνηστήρες που εποφθαλμιούν το μαγικό όπλο που έχει στην κατοχή της. Μέσα από ένα ταξίδι τόσο αυτογνωσίας όσο και αναζήτησης απαντήσεων, η Σάρα θα κάνει το πρώτα βήματα προς ένα μυστηριώδες πεπρωμένο.

Το σενάριο και η εξέλιξη της ιστορίας είναι σίγουρα το μεγάλο ατού αυτού του κόμικ, ενώ παράλληλα οι χαρακτήρες εντυπωσιάζουν με τις καλά δουλεμένες προσωπικότητές τους και τους παρασκηνιακούς ρόλους τους που επιτρέπουν στον αναγνώστη να συνδεθεί μαζί τους.

Το σχέδιο είναι απίστευτο (να αναφέρω εδώ ότι ο Michael Turner δημιούργησε απλά μια νέα σχολή σχεδίου με αυτό το κόμικ). Η δυναμικότητα της κίνησης, η χαρακτηριστική λεπτομέρεια στους χαρακτήρες και το περιβάλλον, η εκφραστικότητα των αισθημάτων και η κινηματογραφική σχεδόν αίσθηση στα πάνελ, χαρίζουν στην Witchblade μια πραγματική μαγεία. Είναι σαν να βλέπεις σειρά στην τηλεόραση.

Η επική σειρά Witchblade, είναι ένας θρύλος στον χώρο των κόμικς, που όχι μόνο βελτιώθηκε στον χρόνο αλλά και συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε νέο τεύχος. Γευτείτε τη γέννηση του αριστουργήματος που ονομάζετε Witchblade!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ