Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

MONOCYTE #1

31.01.2012
email
MONOCYTE #1
Εκδοτικός Οίκος
IDW Publishing
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Το Monocyte αποτελεί ένα νέο είδος στις ιστορίες τρόμου. Ξεχάστε τα κοινότυπα κόμικς με ζόμπι και βρικόλακες ή τις αιματοβαμμένες ιστορίες με τέρατα. Αυτή η γκόθικ ιστορία φαντασίας είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχει κυκλοφορήσει τον τελευταίο χρόνο.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια κατεστραμμένη και εγκαταλελειμμένη Γη, όπου ο θάνατος δεν υπάρχει πλέον και ο χρόνος δεν έχει σημασία. Ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ δυο αθάνατων φυλών. Οι Olignostics και οι Antedeluvians είναι δύο φυλές αθανάτων που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ένα είδος τροφής για να διατηρηθούν αθάνατοι. Η μοίρα της ανθρώπινης φυλής φαίνεται καταδικασμένη, αφού στο σκοτεινό αυτό μέλλον οι άνθρωποι είναι σκλάβοι.

Στον αντίποδα, ο Θάνατος (Αζραέλ) σχεδιάζει υπομονετικά την αναγέννησή του και την άνοδό του στη δικαιωματική του θέση. Για τον λόγο αυτό καλεί τον Monocyte, έναν αθάνατο νεκρομάντη, ο οποίος είχε προτιμήσει μέχρι τώρα έναν αιώνιο ύπνο αφού δεν μπορούσε να πεθάνει. Η συμφωνία που θα κλείσει ανάμεσά τους θα έχει ως αποτέλεσμα ο Monocyte να αναλάβει δράση εκ μέρους του Αζραέλ.

Οι συγγραφείς έχουν πλάσει μια σκοτεινή, ανατριχιαστική ιστορία που περνάει στα κόκαλά σου. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται και την έλλειψη συναισθημάτων από την πλευρά των αθανάτων, ο Monocyte αποτελεί ένα είδος ποιητικής δικαιοσύνης. Το σχέδιο όχι μόνο συμβαδίζει και υποστηρίζει την ιστορία αλλά είναι πραγματικά μοναδικό. Οι σκοτεινοί τόνοι και η γκόθικ ατμόσφαιρα, περιβάλλονται με εξαιρετική δουλειά στα πάνελ, ενώ το ίδιο το σχέδιο των χαρακτήρων αποδίδει την ουσία τους κάνοντας χρήση μιας ιδιαίτερης ανατομίας.

Το Monocyte αγκαλιάζει με ποιητική και φιλοσοφική διάθεση το θέμα του θανάτου, με μια φρέσκια προσέγγιση και καταφέρνει με την ειλικρίνεια και την εξιστόρησή του να δημιουργήσει κάτι πραγματικά εξαιρετικό!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ