Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

03.03.2009
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΤΟΠΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-6760-91-4
Σελίδες
309

Ποδοσφαιρικές στιγμές που έγραψαν ιστορία

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία το 1979, δουλεύοντας στην «Απογευματινή». Έκτοτε εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες (Βήμα, Sportime κ.ά.), ενώ από το 1990 εργάζεται για το MEGA. Το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, πρώτη σχολή εξειδικευμένης αθλητικής δημοσιογραφίας. Το 1998 αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Από το 1999 έχει κερδίσει 10 φορές τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» των Βραβείων που διοργανώνει το περιοδικό TV Έθνος.

Όπως γίνεται κατανοητό από τον υπότιτλο του βιβλίου (και του εν λόγω κειμένου), πρόκειται για μια συλλογή κειμένων που αφορά γεγονότα, τα οποία έμειναν ανεξίτηλα στη σύγχρονη αθλητική ιστορία. Για παράδειγμα, πόσοι γνωρίζουν από πού ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η διαμάχη μεταξύ Σέλτικ και Ρέιντζερς; Με ποιο τρόπο το ποδόσφαιρο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όταν χώρες βρίσκονταν σε πόλεμο; Ποια είναι η συμβολή του σε περιστατικά που σημάδεψαν ποικιλοτρόπως τον ανθρώπινο πολιτισμό; Κάτω από ποιες συνθήκες, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές, αγωνίζονταν οι παίκτες μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα; Και τελικά πώς το «Παιχνίδι χωρίς όρια» καταφέρνει να μαγέψει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο;

Η συλλογή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου είναι μια εξαιρετική προσπάθεια να παρουσιαστεί η ιστορία μέσα από το παιχνίδι. Όχι μόνο τα αθλητικά δρώμενα, αλλά και η ανθρώπινη πορεία σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο. Το ύφος του συγγραφέα είναι απλό και λιτό, ενώ δίνει την εντύπωση ότι τον ακούς να σου αφηγείται τις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές στιγμές, στιγμές που πολλοί έχουν ακούσει περιληπτικά, αλλά λίγοι γνωρίζουν την πραγματική τους εκδοχή. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο εμπλουτίζεται και από κείμενα ξένων συναδέλφων του συγγραφέα, γεγονός που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα. Τέλος, ιδιαίτερη χρησιμότητα έχει και το ευρετήριο, όπου ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει κάθε λέξη, η οποία αναφέρεται στο κείμενο.

Πρόκειται για ένα απολαυστικό βιβλίο, όπου ο αναγνώστης θα απολαύσει το «παιχνίδι» στις σελίδες του και θα περιπλανηθεί ανά τον κόσμο και μέσα στο χρόνο, για να αντικρίσει μερικά από τα σπουδαιότερα αθλητικά και ιστορικά γεγονότα, ενώ θα συναρπάσει ακόμα και το κοινό που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ