Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

11.12.2013
facebook email
ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εκδοτικός Οίκος
MOMENTUM
Συγγραφέας
Mahavatar Babaji
Κατηγορία
ISBN
978-960-9796-19-4
Σελίδες
446
Σπανίως ένα βιβλίο με ανώτερες επικοινωνίες (channelings) είναι τόσο συναρπαστικό ως ανάγνωσμα και ταυτόχρονα υψηλής ποιητικής αξίας.

Οι 108 στίχοι που υπαγόρευσε η ινδουϊστική οντότητα γνωστή με το όνομα Babaji στην Αμερικανίδα Jean Peterson διαπνέονται από υψηλές δονήσεις και καταδύονται στα τρίσβαθα του συλλογικού ασυνείδητου. Διαβάζονται μεμονωμένως αλλά και σε σειρά, κερδίζοντας ολοένα και πολυδιαστασιακότερη βαρύτητα με την εμβριθή ανάγνωση. Για την ακρίβεια, οι ιεροί αυτοί στίχοι συνδημιουργούνται, αναδιατάσσονται και αποκτούν το τελικό, υποκειμενικό για τον καθένα νόημα μόνον μέσα από τη διαλογιστική εξοικείωση με τα βαθύπνοα ιδανικά που τους συνέχουν.

Εξ άλλου, μέσα από βαθύ διαλογισμό, μέσα από την αφοσιωμένη κατάσταση ψυχής της Jean Peterson αναδύθηκαν αυτά τα μαργαριτάρια σοφίας που είναι ταυτοχρόνως και ποιητικοί αδάμαντες.

Για Χριστιανούς και Ινδουιστές, για Βουδιστές και αγνωστικιστές, για σκεπτικιστές κι ευσεβείς, αυτό το βιβλίο είναι ένας ανοικτός κώδικας, μια διαθήκη συμβόλων που θα συμβάλουν (μέσα από την ανάγνωση, τη διάδοση και τη συνήχησή τους με τις ζώσες υλικο-πνευματικές οντότητες) στο εξελικτικό «ποιοτικό άλμα» που οραματίστηκε ο Χριστιανός φιλόσοφος Σόρεν Κίρκεγκααρντ.

Στην εποχή της κρίσης, στεκόμαστε ενεοί στο κέντρο μιας δίνης που απειλεί να μας συμπαρασύρει εκόντες άκοντες και να μας ανακυκλώσει στη μαύρη τρύπα που σηματοδοτεί το κέντρο του σπειροειδούς γαλαξία στον οποίο ανήκουν τα υλικά σώματά μας. Για να αποφύγουμε αυτόν τον αναπόφευκτο κραδασμό, δεδομένου ότι το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο «περιήλιον» (στην ελάχιστη δυνατή απόσταση από τη μαύρη τρύπα, τον σκοτεινό αόρατο «ήλιο» που καταπίνει ακόρεστα την παχύρρευστη ύλη αλλά εκπέμπει προς τα έξω –προς εμάς– αόρατο υψίσυχνο φως που αφυπνίζει τα κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου – όταν δεν τα καταστρέφει…).

Αυτή η εποχή που ο «προβολέας του Φαέθοντα» (σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες σοφούς) έχει πέσει για άλλη μια φορά πάνω στη γη απειλώντας να την κατακάψει (θυμηθείτε τον μύθο του Φαέθοντα, που οδηγώντας το άρμα του Ήλιου-Απόλλωνα κατακαίει ένα τμήμα του γαλαζοπράσινου πλανήτη Γαία), είναι μια εποχή φώτισης και μεγάλης αφυπνίσεως του ανθρώπινου νοός. Ας μετατρέψουμε την καταστροφολογία σε ευτυχία και την απόγνωση σε ελπίδα ότι θα επιτύχουμε να αντιστρέψουμε την αύξηση της εντροπίας και το χάος που απειλεί να μας καταπιεί αμάσητους, κι όταν ένας καινούργιος Χρυσούς Αιών θα ανατείλει και πάλι.

Το ανέσπερο φως της γνώσης, το ομηρικό Φάος, διαπνέει αυτούς τους στίχους που «εδόθησαν» από τον Babaji στην Jean Peterson.

Θέλω να σταθώ στα σχόλια, που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διασαφήνιση των πυκνών νοημάτων και τον μετασχηματισμό των υψηλών δονήσεων που διαπνέουν αυτά τα ποιητικά κείμενα. Ο Έλληνας Γιώργος Αλεξάνδρου, γνωστός επιχειρηματίας και επίμονος ζωγράφος, αναλαμβάνει το επίπονο έργο να μεταφράσει τους στίχους σε γλώσσα καταληπτή και κατανοητή από τα ανθρώπινα όντα που ζουν κι αντιμετωπίζουν με πρακτικό πνεύμα τα διλήμματα και τις προκλήσεις που μας θέτει η σκληρή καθημερινότητα. Ο ανθρωποκεντρικός ρεαλισμός του Γιώργου Αλεξάνδρου και οι πολύπλευρες γνώσεις του αποδίδουν ανάγλυφα το κρυπτικό περιεχόμενο των στίχων. Η Αμερικανίδα Jean Peterson, ζώντας σε μια πολυπολιτισμική χώρα, συνδέει με επιτυχία τον χριστιανισμό με τον ινδουισμό κι αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Θεός, ο πρωταρχικός δημιουργός είναι Εν (προς το οποίο τα πάντα τείνουν ανω-θρώσκοντα) ανεξαρτήτως ονομάτων και εκφάνσεων που λαμβάνει κατά τόπους και κατά εποχές.

Στην αναζήτηση της αλήθειας, ο δρόμος προς την ελευθερία, το πολυπόθητο αυτό ταξίδι της επιστροφής στην καβαφική Ιθάκη, οδηγεί στη συνειδητοποίηση και στην επίτευξη του Ενός. Είμαστε όλοι Ένα, σταγόνες στον γαλακτώδη ωκεανό. Μέσα από τη συνειδητοποίηση της αναπότρεπτης κι αυταπόδεικτης αυτής αλήθειας θα υπερβούμε αποτελεσματικώς τις ατομικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές κρίσεις που ανακύπτουν καθημερινώς και θα ενταθούν στο εγγύς μέλλον.

Βιβλία σαν αυτό λειτουργούν ως φάροι αγάπης, συμπόνιας, σοφίας, κατανόησης, αυτογνωσίας. Αναζητείστε το, φυλλομετρήστε το, διαβάστε το, μελετείστε το, διαλογισθείτε –αν θέλετε– πάνω στα βαθιά νοήματά του και το Φως μέσα σας, ο εσωτερικός θείος σπινθήρ, θα πυρακτωθεί και θα σας ενώσει με το Φάος το ανέσπερον, οδηγώντας εσάς και τους γύρω σας στην αιώνια Ανατολή, απ’ όπου εκπηγάζουν κι όπου επιστρέφουν τα πάντα. Κι αν αναρωτιέστε αν είστε έτοιμοι ή αν αξίζετε έναν τέτοιο μεγαλειώδη νόστο, αν νιώθετε συστολή στη σκέψη και μόνον αυτού του ολόλαμπρου θριάμβου, θυμηθείτε τη γιορτή που οργανώνει ο οικοδεσπότης στην Αγία Γραφή για να υποδεχθεί στον άσωτο υιό του, σύμφωνα με την καταγραφείσα παραβολή διά στόματος Ιησού Χρηστού.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ