Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

Ο ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

19.11.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
Ο ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ
Συγγραφέας
Νίτσα Μανωλά,Ειρήνη Φραγκάκη,Νατάσα Μανωλά,Κατερίνα Μανωλά
Κατηγορία
ISBN
978-618-84406-3-0
Σελίδες
96
                                    Μαθαίνοντας (για) την Ελλάδα συντροφιά με τον Συννεφούλη

Ο Συννεφούλης, ένα κάτασπρο, παχουλό, αφράτο σαν βαμβάκι συννεφάκι, που όλο παίζει στον ουρανό και είναι σκανταλιάρης και περίεργος, λαχταράει να γνωρίσει μέρη πολλά και να κάνει νέους φίλους. Με τη συνδρομή του Αιόλου, λοιπόν, που του δανείζει τον ασκό του, ο Συννεφούλης ξεκινάει το ταξίδι του από την Ελλάδα. Με συντροφιά τους νέους του φίλους, τους σκανταλιάρηδες ανέμους, την περιδιαβαίνει απ’ άκρη σ’ άκρη. Και μαθαίνει για τις πόλεις της, τα νησιά της, τα μνημεία της, τη μυθολογία της, την Ιστορία της. Από τη Χαλκιδική έως την Κρήτη, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, την Αθήνα, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και πολλά άλλα μέρη, ενώ μαθαίνει για την ιστορία του καθενός.

Και μαζί με αυτόν και οι αναγνώστες του «Συννεφούλη», μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και αλλοδαποί. Αφού «ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», διά χειρός Νίτσας Μανωλά, Ειρήνης Φραγκάκη, Νατάσας Μανωλά και Κατερίνας Μανωλά, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι δίγλωσσος, να είναι γραμμένος τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα όσους τον διαβάσουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να ενημερωθούν για το τι εστί Ελλάδα, αρχαία και νεότερη.

Με πλούσια εικονογράφηση και μαγευτικές φωτογραφίες των τόπων που επισκέπτεται ο μικρός μας ήρωας (Art Director: Μαρία Σταμπουλή). Με απλή αφήγηση και κατανοητό λόγο – με πινελιές τσαχπινιάς και σκανταλιάς. Και ακόμα με παιχνίδια και ακροστιχίδες στις τελευταίες σελίδες του.

Ένα βιβλίο διασκεδαστικό, που περνάει μηνύματα περί υπακοής και συνέπειας. Ένα χαρούμενο βιβλίο για αναγνώστες που λαχταρούν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τον κόσμο. Ξεκινώντας από την πανέμορφη Ελλάδα. Ένα καταγάλανο βιβλίο που πλημμυρίζει ήλιο, θάλασσα, βουνό, πράσινο. Ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα.

Και κλείνοντας, μια ευχή. Μακάρι ο Συννεφούλης να συνεχίσει τα μαγευτικά του ταξίδια και σε άλλες χώρες του κόσμου!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ