Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ

09.10.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ
Εκδοτικός Οίκος
ΣΑΪΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-487-371-5
Σελίδες
36
Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου

                                                                  Το δέντρο που γελούσε

Σ΄ ένα δάσος μια φορά ζούσε ένα δέντρο αιωνόβιο με ρίζες βαθιές, φυλλωσιές καταπράσινες και μία κουφάλα ωραία στον κορμό του – ό,τι πρέπει για φωλιά. Ένα δέντρο που κάθε φορά που ανάσαινε ήταν σαν να γελούσε. Το δέντρο αυτό ήταν πολύ αγαπητό στα ζώα του δάσους, πολλά από τα οποία το είχαν για σπίτι τους. Είναι ωραίο εξάλλου να ζεις σε ένα δέντρο που γελάει!

Μέχρι που μια μέρα ένας κεραυνός χτύπησε την καρδιά του και την έκαψε. Και το δέντρο σιώπησε. Και τώρα; Ποιος θα το βοηθήσει να θεραπευτεί και με τι τρόπο; Τα ζώα του δάσους ενώνουν τις δυνάμεις τους και, ακολουθώντας τις συμβουλές της γιαγιάς, σοφής χελώνας, στρώνονται στη δουλειά. Θα ξανακουστεί άραγε το γέλιο του;

Ποικιλοτρόπως διδακτικό είναι «Το δέντρο που γελούσε» της Κατερίνας Αναγνώστου. Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για τη συλλογικότητα, τη βοήθεια, την ομαδική δουλειά, την αλληλεγγύη. Και ακόμα για την εμπιστοσύνη στους άλλους, στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Ένα βιβλίο που τους αποκαλύπτει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, αλλά ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Κι ότι ανάλογα με τις ικανότητές του μπορεί να συνεισφέρει, να προσθέσει το λιθαράκι του στον κόσμο βοηθώντας στην ανάπτυξη και την ορθή λειτουργία της κοινωνίας.

Και ακόμα, ένα αλληγορικό παραμύθι όσον αφορά τις πυρκαγιές. Αν δεν φροντίσουμε και δεν προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι το σπίτι μας, το περιβάλλον, τη Γη, τότε ποιος;

Με εκπληκτική εικονογράφηση (Πωλίνα Παπανικολάου), επιπλέον, που αναπαριστά πιστά την ιστορία. Πλούσια, ευρηματική, ζωντανή. Κάθε εικόνα αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο όσα λέγονται στην κάθε σελίδα του. Αφηγείται από μόνη της μια ιστορία και ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες. Είναι λες και τα παιδιά μπορούν να πιάσουν με τα χεράκια τους τις εικόνες. Επιπρόσθετα, κάθε εικόνα μπορεί να λειτουργήσει και σαν αφορμή για παιχνίδι – ακόμα και για μικρότερα παιδιά. Μια και κατά την ανάγνωση τα μικρά μπορούν να εντοπίσουν στις εικόνες τα διάφορα ζωάκια, και όχι μόνο, του παραμυθιού. Ή και να σκαρφιστούν δικές τους ιστορίες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ