Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

18.09.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Otfried Preussler
Μετάφραση
Γιώτα Λαγουδάκου
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4773-6
Σελίδες
136
                                              Ένα μικρό συμπαθητικό φαντασματάκι

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό, αθώο και άκακο φάντασμα, που ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Κάθε βράδυ, στις δώδεκα ακριβώς, ξυπνούσε και εφοδιασμένο με μια αρμαθιά με δεκατρία κλειδιά, τα οποία, με ένα απλό κούνημα, του επέτρεπαν να ανοίγει εύκολα όποια πόρτα ήθελε, άρχιζε τις βόλτες του.

Το φάντασμα αυτό όμως είχε μια πολύ περίεργη επιθυμία. Λαχταρούσε να δει και να γνωρίσει την πολιτεία, στην οποία κατοικούσε, με το φως του ήλιου. Τη μέρα δηλαδή. Έπειτα, λοιπόν, από επίμονες αλλά μάταιες προσπάθειες, μια μέρα χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός κι εκεί που δεν το περίμενε, η επιθυμία του εκπληρώθηκε. Γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό έτρεξε να βγει στους δρόμους για να δει τον νέο πολύχρωμο κόσμο. Και τότε ήταν που άρχισαν οι περιπέτειες και οι αναποδιές. Αφήστε που μόλις μια ακτίνα του ήλιου έπεσε πάνω του, το φαντασματάκι μας έγινε μαύρο, κατάμαυρο!

Θα κατορθώσει το καημενούλικο να γίνει και πάλι φάντασμα της νύχτας και κάτασπρο, πιο άσπρο και από σύννεφο χρυσόσκονης;

Τι λέτε, παιδιά;

Αλήθεια, εσείς πιστεύετε στα φαντάσματα; Θα θέλατε να συναντηθείτε μαζί τους; Ή μήπως τα φοβάστε;

Η ιστορία του «Μικρού φαντάσματος» πάντως του Ότφριντ Πρόισλερ είναι δοσμένη με τόσο ζωντανό τρόπο και το ίδιο είναι τόσο χαριτωμένο και συμπαθητικό που όχι μόνο δεν θα το φοβηθείτε, αλλά είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να γίνετε φίλοι μαζί του, να το ακολουθήσετε στις περιπέτειές του και –γιατί όχι;– να το βοηθήσετε να ξεμπλέξει από τους μπελάδες του.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ