Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΜΠΙΚΟ

21.06.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΜΠΙΚΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας
Ευτυχία Γιαννάκη
Κατηγορία
ISBN
978-960-572-278-4
Σελίδες
36
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

                                                           Στο σύμπαν των Πιτσιμπουίνων


Παιδιά, γνωρίζετε τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους, το Πίτσι Πίτσου;

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε γι’ αυτούς. Χρειάστηκε όμως σαράντα χρόνια για να λύσει το μυστήριο και να εντοπίσει το νησί τους. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του σε μια καλύβα γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους.

Και, τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθουμε κι εμείς για τους μικρούς μπλε πιγκουίνους!

Στην πρώτη ιστορία της σειράς «Πιτσιμπουίνοι -Τα πρώτα μου μυστήρια» με τίτλο «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο», στο σχολείο του νησιού το πρόγραμμα έχει κολύμπι στην ομώνυμη Λίμνη. Όταν όμως τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, ανακαλύπτουν ότι είναι τελείως άδεια, χωρίς ούτε μία σταγόνα νερό!

Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη έκπληξη, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του Πίτσι Πίτσου, καλείται να λύσει το πρώτο του μυστήριο και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει, την παρατηρητικότητά του, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της παρέας του, φέρνει σε πέρας την αποστολή με επιτυχία και η ζωή στο πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί του κόσμου επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Έξυπνο, ευφυές κείμενο, με απλό, κατανοητό λεξιλόγιο και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για τους μικρούς αναγνώστες, χάρη στη μαγική πένα της Ευτυχίας Γιαννάκη, ευφάνταστη, πολύχρωμη, ζωηρή εικονογράφηση, που τους μεταφέρει στο μαγικό σύμπαν των Πιτσιμπουίνων από τη Σοφία Τουλιάτου.

Μία νέα σειρά μυστηρίου που θα λατρέψουν όλοι. Για πιτσιρίκια από τριών χρονών, που, από την κούνια ακόμα, αγαπούν τα μυστήρια και ανυπομονούν να βρουν τη λύση τους. Αλλά και για μεγάλους, που θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ