Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

22.03.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δέσποινα Μάντζαρη
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4866-5
Σελίδες
400
                                                                 Εσύ τολμάς;

Ο Μπίλι αγαπά τα βιβλία. Και ιδιαίτερα τα βιβλία με φαντάσματα. Καθημερινά περνά πολλές ώρες στη δημόσια βιβλιοθήκη του Χίτσκοκ, της πόλης του. Μέχρι που ανακαλύπτει ένα παράξενο βιβλιοπωλείο, «Το Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων». Ένα βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στα φαντάσματα, στα ζόμπι, στους μάγους, στα μυστήρια. Ένα βιβλιοπωλείο που κάθε τμήμα του επιφυλάσσει μακάβριες εκπλήξεις στους επισκέπτες και που απώτερος στόχος είναι να τους κάνει να ουρλιάξουν. Τα κεριά που σβήνουν μόνα τους στο κόκκινο δωμάτιο, οι πόρτες που εξαφανίζονται και εμφανίζονται κατά βούληση, ο μουσικός του οποίου το κεφάλι παίρνει κυριολεκτικά φωτιά είναι κάποια από αυτά.

Γρήγορα ο Μπίλι γίνεται φίλος με τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη και μαθαίνει για τον διαγωνισμό που προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να περάσουν ένα ολόκληρο βράδυ στο βιβλιοπωλείο ακούγοντας την πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών. Με μία προϋπόθεση: Να μη φοβηθούν! Διότι, σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος ακούσει αυτή την ιστορία, η ζωή του αλλάζει διά παντός. Θα τολμήσει ο Μπίλι να την ακούσει;

Μυστήριο, ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, σκοτεινιά, ομίχλη επικρατούν στο «Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων» του κυρίου Ρέξφορντ Ραπσκάλιον. Ομοίως και στο ιδιαίτερο αυτό βιβλίο του Φίλιπ Κερ, ο οποίος αφήνει κατά μέρος την αστυνομική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία για μεγάλους και αυτή τη φορά απευθύνεται σε ατρόμητα παιδιά και εφήβους που αγαπούν το διάβασμα και τα φαντάσματα, ενώ δεν είναι κολλημένα στα κινητά, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ.

Με απλή γλώσσα και μέσα από τη ματιά του μικρού πρωταγωνιστή, σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, η ιστορία που ξετυλίγεται κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι. Διότι ο Ρέξφορντ και ο Μπίλι έχουν βάλει σκοπό να δουν από κοντά τουλάχιστον ένα αληθινό φάντασμα. Μάλιστα, όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία κυνηγό φαντασμάτων και μία απόγονο της Μέρι Σέλεϊ, τίποτα πια δεν τους σταματά.

Σύγχρονο, επίκαιρο, διασκεδαστικό, με ενδιαφέρουσα πλοκή, το βιβλίο του Φίλιπ Κερ «Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών», αν και στον πυρήνα του ασχολείται με φαντάσματα και μυστήρια που πηγάζουν από αυτά, θέτει σημαντικά ζητήματα. Καλή, ηθική συμπεριφορά, σωστή ανατροφή, ταπεινότητα έναντι ματαιοδοξίας και άλλα. Ενώ φέρνει σε επαφή τους μικρούς αναγνώστες με σημαντικά κείμενα μεγάλων συγγραφέων μυστηρίου περασμένων αιώνων, όπως τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και τη Μέρι Σέλεϊ.
Και όσο η μεγάλη μέρα, ή μάλλον νύχτα, της ανάγνωσης της φοβερής ιστορίας πλησιάζει, τόσο η αγωνία, ηρώων και αναγνωστών, κορυφώνεται. Τι φοβερό πρόκειται να συμβεί; Ποιος θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού; Και, εντέλει, οι φίλοι μας θα δουν το φάντασμα που τόσο επιθυμούν; Ή μήπως την τελευταία στιγμή όλα ανατραπούν και βρεθούν προ εκπλήξεως;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ