Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

07.01.2017
email
Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4741-5
Σελίδες
152
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

O Δημήτρης Μαμαλούκας είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας αστυνομικής κυρίως λογοτεχνίας, που έχει ασχοληθεί επίσης με το παιδικό-νεανικό μυθιστόρημα. Τελευταία κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της νέας του σειράς «Οι τέσσερις ξεχωριστοί ντετέκτιβ» με τίτλο «Η μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής».

Σε αυτό γνωρίζουμε την παρέα τεσσάρων παιδιών –ο Ντιν Κόνραντ και η αδερφή του Μαίρη, η ξαδέρφη τους Σάλι Κόνραντ-Φογκ και ο συμμαθητής τους Τζέι Παπαδογιαννακόπουλος– που τους αρέσει να «παίζουν» τους ερευνητές με τα μυστήρια της μικρής πόλης όπου ζουν. Βέβαια δεν πρόκειται και τόσο για παιχνίδι, αφού οι τέσσερις φίλοι φαίνεται πως παίρνουν τον ρόλο τους πολύ σοβαρά κι έτσι, όταν εξαφανίζεται το φορτηγό της χρηματαποστολής μαζί με τους μισθούς του εργοστασίου χαλυβουργίας της πόλης, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση. Σταδιακά θα γνωρίσουμε και τα άλλα πρόσωπα που τους περιβάλλουν, τον σερίφη της πόλης και τον νεαρό βοηθό του, τον σκοτεινό και μυστήριο επιστάτη του σχολείου, τον επίσης μυστήριο αλλά τελικά όχι και τόσο σκοτεινό καθηγητή Άντζελο Μακ Λουκ. Η δραστήρια συντροφιά θα αρχίσει τις επιτόπιες έρευνες, που περιλαμβάνουν βόλτες με τα ποδήλατα στο κοντινό δάσος, συγκεντρώσεις στο δωμάτιο του Ντιν για να συζητήσουν τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, ενώ θα πέσει πάνω και σε νέες γνωριμίες και ανακαλύψεις – ειδικά μια αινιγματική, μεταλλική σφαίρα που βρίσκουν στο δάσος θα προσδώσει κι έναν τόνο μεταφυσικού στην περιπέτειά τους.

«Η μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής» είναι ένα δελεαστικό ανάγνωσμα για παιδιά από 11 ετών και πάνω, γραμμένο σε απλή, κατανοητή γλώσσα, όπου βιώματα και εικόνες της παιδικής ηλικίας συνδυάζονται επιτυχημένα με τη δροσερή πνοή της περιπέτειας και του μυστηρίου. Ο Μαμαλούκας, μάστορας κι εδώ της πλοκής και των χαρακτήρων, ξετυλίγει όμορφα την ιστορία του, δημιουργώντας κάθε φορά τα απαιτούμενα ερωτηματικά, τις απαντήσεις και τις ενδιαφέρουσες ανατροπές. Επίσης, εκτός του ότι επιτυγχάνεται με μαεστρία το κλίμα της παιδικής ηλικίας, βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ότι το ενδιαφέρον και η ενεργητική συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν μια κοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε ηθική επιβράβευση και θετικά αποτελέσματα.

Όμως δεν τα αποκαλύψαμε όλα, η περιπέτεια των τεσσάρων ξεχωριστών ντετέκτιβ κρύβει αρκετά καλούδια για τους αναγνώστες της. Και καθώς η εισαγωγή στον γενικό μύθο της σειράς και η γνωριμία με τους κεντρικούς ήρωες γίνεται πολύ επιτυχημένα, περιμένουμε με αδημονία και ενθουσιασμό τη συνέχεια...

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ