Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ

06.12.2016
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Otfried Preussler
Μετάφραση
Γιώργος Κώνστας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4566-4
Σελίδες
142
                                                        Πότε είναι κάποιος καλός;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή μάγισσα, που ζούσε σε ένα μαγικό σπίτι στη μέση ενός πυκνού δάσους. Συντροφιά της είχε ένα κοράκι που λεγόταν Αμπραξάς και μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά. Επειδή όμως ήταν μόνο εκατόν είκοσι επτά χρονών, οι μεγάλες μάγισσες δεν την έπαιρναν στα σοβαρά και δεν της επέτρεπαν να συμμετέχει στις γιορτές τους. Κάτι που στεναχωρούσε πολύ τη μικρή μας μάγισσα. Γιατί έκανε τα πάντα για να είναι μια καλή μάγισσα. Μελετούσε με πολλή προσοχή και για πολλές ώρες κάθε μέρα το μαγικό της βιβλίο και με τα μαγικά της κόλπα βοηθούσε τους ανθρώπους, έλυνε τα προβλήματά τους, διασκέδαζε τα παιδιά. Μόνο που όλα τα παραπάνω, επειδή ήταν καλές πράξεις, ξεσήκωναν τις υπόλοιπες μάγισσες, που έπαψαν να τη συμπαθούν, μια και οι ίδιες ήταν κακές και πίστευαν ότι καλή μάγισσα είναι η κακιά μάγισσα. Έτσι η μικρή μας φίλη έρχεται αντιμέτωπη με το συμβούλιο των μαγισσών που θα αποφασίσει αν είναι μια καλή, δηλαδή κακιά, μάγισσα!

Το παραμύθι «Η μικρή μάγισσα» του Ότφριντ Πρόισλερ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Με αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών και έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό του πνεύμα.

Μέσα από τις καλές πράξεις της μικρής ηρωίδας τα παιδιά «διδάσκονται» να κάνουν το καλό, το σωστό και διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Ενώ μέσα από τη συμπεριφορά των μεγάλων μαγισσών ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται στα παιδικά τους μάτια, ότι παντού παραφυλάει το κακό και χρειάζεται πολλή προσοχή. Στο τέλος όμως, ύστερα από αγώνα και μερικά μαγικά κόλπα, το καλό είναι αυτό που υπερτερεί και όποιος είναι καλός βγαίνει πάντα νικητής.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ