Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

30.06.2016
email
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Alex Scarrow
Μετάφραση
Βούλα Αυγουστίνου
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-0178-6
Σελίδες
520
«Οι Φύλακες του Χρόνου» είναι η επιτυχημένη σειρά βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας του Άλεξ Σκάροου. Κιθαρίστας σε ροκ συγκρότημα, δημιουργός ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συγγραφέας θρίλερ για ενηλίκους και σεναρίων, ο Σκάροου βρήκε την πιο αγαπημένη του ενασχόληση στα βιβλία για νέους και μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τη σειρά με εννέα βιβλία. Στα ελληνικά η σειρά εκδίδεται με ταχείς ρυθμούς, πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε το πέμπτο μέρος, «Οι πύλες της Ρώμης», ενώ μόλις αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το έκτο, «Η Πόλη των Σκιών».

Ποιοι είναι όμως οι Φύλακες του Χρόνου; Στην ουσία πρόκειται για μια παρέα παιδιών από διαφορετικές εποχές που είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ο Λίαμ ήταν επιβάτης του Τιτανικού το 1912, η Μάντι σώθηκε από ένα αεροπορικό δυστύχημα το 2010 και η Σαλ από μία πυρκαγιά το 2026. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκε ο αινιγματικός κύριος Φόστερ, μαζί με τον ρομποτικό του βοηθό Μπομπ, και πρόσφερε στα παιδιά τη δυνατότητα να στελεχώσουν μια ειδική ομάδα με στόχο τη σωστή χρήση του ταξιδιού στον χρόνο και την αποτροπή σημαντικών ιστορικών αλλαγών.

Στις «Πύλες της Ρώμης» η δράση των τεσσάρων ηρώων θα μεταφερθεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εξαιτίας ενός ατυχούς πειράματος στο μακρινό μέλλον. Η κατάσταση στη Γη το 2070 είναι πραγματικά κρίσιμη, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι πολεμικές συγκρούσεις και ένας νέος θανατηφόρος ιός έχουν εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Έτσι μια ομάδα επιστημόνων και στρατιωτικών σχεδιάζει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στη Ρώμη του 56 μ.Χ., με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τον αδύναμο αυτοκράτορα Κλαύδιο και την έναρξη ενός νέου πολιτισμού εκεί. Όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και ένα μέρος μόνο της αποστολής καταφέρνει να φτάσει στη Ρώμη, δεκαεφτά χρόνια νωρίτερα, στην εποχή του τρομερού και φιλόδοξου Καλιγούλα, ο οποίος βρίσκει τον τρόπο να χρησιμοποιήσει αυτή την έφοδο από το μέλλον για τους δικούς του σκοπούς.

Και σε αυτό το βιβλίο συναντάμε τα γνώριμα στοιχεία της σειράς που είναι η όμορφα δοσμένη δράση, με συχνές ανατροπές και εναλλαγές, η ολοκληρωμένη παρουσίαση των χαρακτήρων, ειδικά αυτή τη φορά του Καλιγούλα, που από γιος ενός Ρωμαίου στρατηγού θα φτάσει να γίνει ο αυτοκράτορας που θεωρεί τον εαυτό του Θεό, και η πειστική μεταφορά σε ιστορικές εποχές του παρελθόντος και του μέλλοντος. Η διαφορά σε αυτό το βιβλίο είναι πως, ενώ στην αρχή στέλνεται πίσω στη Ρώμη ο Λίαμ με τον Μπομπ, για να δουν πώς μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, τελικά έπειτα από μία επίθεση στο εργαστήριό τους καταφεύγουν στο παρελθόν και η Μάντι με τη Σαλ. Έτσι αυτή τη φορά έχουμε και τα τέσσερα παιδιά να βρίσκονται στο παρελθόν, εγκλωβισμένα στην αρχαία Ρώμη. Εν τω μεταξύ, τα ερωτήματα για τον μυστηριώδη κύριο Φόστερ και τη φύση της υπηρεσίας των Φυλάκων του Χρόνου συνεχίζουν να απασχολούν, με κάποιες απαντήσεις να δίνονται και νέα αινίγματα να δημιουργούνται.

Συνοψίζοντας, το «Οι Πύλες της Ρώμης» είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα περιπέτειας και φαντασίας, όπου ο συνδυασμός του ρεαλισμού και της φαντασίας λειτουργεί άψογα, ενώ καταφέρνει να συνδυάζει τους χαριτωμένους του χαρακτήρες με την περιπετειώδη δράση.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ