Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΘΟΡ

07.10.2015
email
Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΘΟΡ
Εκδοτικός Οίκος
MOMENTUM
Συγγραφέας
Κώστας Ζαφειρίου
Κατηγορία
ISBN
978-960-9796-53-8
Σελίδες
414
«Τα Χρονικά της Αντάκρης, Η Μάγισσα του Μπιλθόρ», ο πρώτος τόμος της σειράς φαντασίας που γράφει ο Κώστας Ζαφειρίου, κυκλοφόρησε ξανά πρόσφατα από τις εκδόσεις Momentum (πρώτη έκδοση: Μίνωας, 2009) μαζί με τον δεύτερο τόμο «Οι Γιοι της Αριζάν». Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ νέου αλλά και να διαβάσουμε τη συνέχεια μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές σειρές νεανικής φαντασίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, βασική ηρωίδα στα βιβλία της Αντάκρης είναι η δωδεκάχρονη Ευγενία Βασιλικού, η οποία θα γνωρίσει το άσχημο πρόσωπο της μοίρας όταν η μητέρα της θα χαθεί σε μια σφοδρή καταιγίδα, χτυπημένη όπως όλα δείχνουν από κεραυνό, και θα αναγκαστεί έτσι να βγει από την πρότερη ομαλή ζωή της και να γνωρίσει τον μεγάλο κόσμο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πάντα φιλικές διαθέσεις. Η Ευγενία θα αναγκαστεί να ζήσει μαζί με τη μακρινή εξαδέλφη της μητέρας της Άννα Βασιλικού, μια θεούσα γεροντοκόρη αυστηρών αρχών, που από την πρώτη στιγμή την αντιμετωπίζει σαν ένα αχρείαστο βάρος και της απευθύνει παγερές προσταγές. Στο παλιό πατρικό σπίτι, όμως, και αφού βρει όσα η μητέρα της έχει αφήσει πίσω για εκείνη, η Ευγενία θα αρχίσει να ανακαλύπτει κάποια μυστηριώδη στοιχεία που θα την απελευθερώσουν από την τωρινή της στενάχωρη κατάσταση και θα την οδηγήσουν πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι φαντάζεται.

Πού βρίσκεται ο μαγικός κόσμος της Αντάκρης; Πώς μπορεί να ταξιδέψει κανείς μέχρι εκεί; Πόσα μαγικά πλάσματα και θαυμαστά μέρη περιλαμβάνει; Πώς κατανέμονται οι δυνάμεις του Καλού και του Κακού μέσα στον κόσμο; Και τι πρέπει να κάνει κανείς όταν ένα φοβερό Κακό ξυπνά και μας απειλεί; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα τίθενται και απαντώνται σταδιακά σε ένα γοητευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, περιπέτειας, θαυμασμού, φιλίας και θάρρους.

Στη «Μάγισσα του Μπιλθόρ» ο Κώστας Ζαφειρίου χτίζει την ιστορία του αντλώντας στοιχεία από διάφορα έργα της φανταστικής λογοτεχνίας, του παραμυθιού και των λαογραφικών παραδόσεων, πετυχαίνοντας να δώσει τη δική του ιδιαίτερη, συνεκτική πρόταση σε ένα μυθιστόρημα καλογραμμένο και λειτουργικό. Το αποτέλεσμα είναι μια καλά δομημένη ιστορία, με ευχάριστους χαρακτήρες, ζωντανές και πειστικές περιγραφές, γραμμένη σε έναν σωστό και ισορροπημένο αφηγηματικό τόνο, ώστε να παρακολουθείται με ενδιαφέρον από τους μικρότερους αναγνώστες αλλά και το ενήλικο κοινό αυτών των βιβλίων.

Εν κατακλείδι, μπαίνοντας στον παραμυθένιο κόσμο της Αντάκρης μαθαίνουμε κι εμείς –ξανά– να παρακολουθούμε την πραγματικότητα από το ύψος των παιδιών, μακριά από την γκρίζα καθημερινότητα με τους άκαμπτους κανόνες, και αρχίζουμε να περιπλανιόμαστε με μια αίσθηση φρεσκάδας και επιρρέπειας προς την περιπέτεια, με εκείνη την ανανεωμένη τέρψη που προσφέρουν οι προκλητικές δοκιμασίες και οι νέες ανακαλύψεις. Με μια τέτοια διάθεση λοιπόν θα περιμένουμε και τα επόμενα βιβλία της σειράς.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ