Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

19.06.2015
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ειρήνη Παϊδούση
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-0110-6
Σελίδες
128

Η φαντασία του παραμυθιού

Μετά την παγκόσμια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “Game of Thrones”, ο George R. R. Martin έχει γίνει ένας από τους πιο εμπορικούς συγγραφείς. Με αναρίθμητα βραβεία και εκατομμύρια οπαδούς –κυρίως λόγω της σειράς– ξαναέρχονται στην επιφάνεια και τα υπόλοιπα έργα του. Και φυσικά, η λογοτεχνία του φανταστικού κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο αναγνωστικό κοινό. «Ο δράκος του πάγου» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε εφήβους. Βέβαια διαβάζεται ευχάριστα και από αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Αντάρα είναι ένα κορίτσι που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου παγετού. Της αρέσει το κρύο, παίζει με τον πάγο, λατρεύει τον χειμώνα. Κάθε χρόνο που πλησιάζουν τα γενέθλιά της και ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του, η Αντάρα τρέχει στο δάσος και παίζει με τα πλάσματα που αγαπούν κι εκείνα το κρύο. Όταν όμως γυρίζει σπίτι, σαν ο πάγος να την έχει κυριεύσει, μένει ανέκφραστη στις στιγμές που περνά με την οικογένειά της. Προτιμά να βρίσκεται μόνη της, στο κρύο, αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό της να παίζει και να χαίρεται το κρύο.

Ώσπου κάποιον χειμώνα ο μεγάλος δράκος του πάγου πετάει από πάνω της. Κάθε χρόνο, όταν ο χειμώνας κάνει αισθητή την παρουσία του, ο δράκος του πάγου την επισκέπτεται όταν βρίσκεται μόνη της. Και η Αντάρα περιμένει μόνο εκείνη τη στιγμή που θα τον ξαναδεί. Και η σχέση τους χρόνο με τον χρόνο γίνεται πιο στενή.

Όμως οι εχθροί του βασιλείου πλησιάζουν με τους δικούς τους δράκους, που αφήνουν μόνο στάχτες στο πέρασμά τους. Ο στρατός του βασιλιά οπισθοχωρεί και πλέον οι εχθροί βρίσκονται κοντά στη γη όπου ζει η Αντάρα και η οικογένειά της. Και τότε η μικρή Αντάρα καταλαβαίνει ότι ο δράκος του πάγου είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να σωθούν.

Ένα εξαιρετικό παραμύθι, με στοιχεία του φανταστικού και με τη μοναδική πινελιά του Μάρτιν. Γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, με ατμόσφαιρα που νομίζεις ότι μπορείς να αισθανθείς τον κρύο αέρα να σε διαπερνά και με τα εξαιρετικά σκίτσα του Luis Royo.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ