Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

Ο ΟΝΕΙΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

04.07.2012
Συντάκτης: Ελένη Σβορώνου
facebook email
Ο ΟΝΕΙΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-496-544-1
Σελίδες
128

Η Φωτεινή ζει στο ορφανοτροφείο. Έχασε τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι μνήμες είναι νωπές. Αλλά η Φωτεινή έχει συνηθίσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας στο ίδρυμα. Ο καλύτερός της φίλος είναι ο Φαίδωνας, που τυχαίνει να είναι και το ομορφότερο αγόρι της «Ζεστής Αγκαλιάς». Μαθήματα, παιχνίδια, σχέσεις, η ζωή της Φωτεινής δεν είναι καθόλου για λύπηση. Η ίδια έχει πρόσχαρο χαρακτήρα, χιούμορ, ζωντάνια. Μόνο που τις νύχτες την επισκέπτονται εκείνοι οι βασανιστικοί εφιάλτες. Τόσο συχνά που η Φωτεινή μοιάζει να τους περιμένει. Την ώρα που η Φωτεινή παλεύει με τους δαίμονές της, ένας ψιλόλιγνος ξερακιανός κύριος περπατά στους σκοτεινούς δρόμους και περιμένει ένα αηδόνι. Την Ευτέρπη. Ευτυχώς ήρθε κι αυτή τη φορά να του πει πού πρέπει να αναλάβει δράση. Του λέει ποιο παιδί βλέπει εφιάλτη κι ο παράξενος άνδρας παίρνει το κουτί του και ξεκινά. Ο Ονειροσυλλέκτης μπαίνει στον εφιάλτη, παλεύει με τα τέρατα, τα νικά και μετατρέπει τον εφιάλτη σε όνειρο. Δεν είναι όμως μια εύκολη δουλειά αυτό. Η πάλη είναι σκληρή. Ο Ονειροσυλλέκτης, φιγούρα του ονείρου και ο ίδιος, δεν είναι παντοδύναμος. Χρειάζεται γενναιότητα, ευφυΐα, επιμονή για να πετύχει το στόχο του. Κι ούτε σημαίνει η νίκη του ότι το παιδί δε θα ξαναδεί εφιάλτη. Επιμένουν οι άτιμοι, είναι δύσκολο να τους εξαφανίσεις.

Η επίσκεψη του Ονειροσυλλέκτη στη Φωτεινή θα της αλλάξει τη ζωή. Θα γνωριστούν, θα μιλήσουν, θα μπούνε μαζί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Συμβαίνουν στ’ αλήθεια άραγε όλα αυτά ή είναι στη φαντασία της Φωτεινής; Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η συγγραφέας κινείται διαρκώς στην κόψη ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Όταν η Φωτεινή ανακαλύπτει ότι κι ο Φαίδωνας όχι μόνο βλέπει εφιάλτες αλλά έχει δεχτεί κι εκείνος την επίσκεψη του Ονειροσυλλέκτη, η φιλία τους δυναμώνει. Οι αδυναμίες μας ενώνουν περισσότερο. Οι μάσκες πέφτουν. Τώρα μπορούμε να επικοινωνήσουμε σε άλλη βάση. Η Φωτεινή κι ο Φαίδωνας θα κληθούν να βοηθήσουν πια οι ίδιοι τον Ονειροσυλλέκτη όταν εκείνος χάνει τον έλεγχο του κουτιού και δραπετεύουν οι εφιάλτες. Θα τα καταφέρουν;

Την Ιωάννα Μπουλντούμη την έχουμε γνωρίσει από τις χιουμοριστικές και κεφάτες περιπέτειες για μικρότερα παιδιά. Με τον «Ονειροσυλλέκτη» μας δίνει ένα άλλο δείγμα γραφής. Το γνωστό μοτίβο της ονειροπαγίδας γίνεται πρωτότυπο μέσα από το χειρισμό του θέματος και τη γλωσσική ατμόσφαιρα. Το κουτί σκέτο δεν αρκεί. Θα χρειαστείς θάρρος και συντροφιά για να γίνεις κι εσύ ο Ονειροσυλλέκτης του εαυτού σου.

Η Ιώαννα Μπουλντούμη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και σε κοινωνικούς φορείς. «Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος» ήταν το πρώτο της βιβλίο, ακολούθησαν «Οι περιπέτειες του Σέλοκ Χομς». Ο «Ονειροσυλλέκτης» απέσπασε το β’ βραβείο παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ