Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ

19.07.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΣΟΚΟΛΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-618-5139-50-6
Σελίδες
80
                                     Άσε το σώμα να καεί σε δύο κόκκους άμμου από ήλιο.
                                      Να νοσταλγήσει ο έρωτας τα μουσκεμένα άλμπουρα
                                                                     απ΄ το ταξίδι
                                    (απόσπασμα από το ποίημα «Το μακρύ ταξίδι», σελ. 11)


«Ανάμεσα σε δυο στιγμές» τιτλοφορείται η τρίτη ποιητική συλλογή –και τέταρτο συνολικά βιβλίο– του Κώστα Βασιλάκου. Ελεύθερος στίχος, με συμπυκνωμένο νόημα, και ουσιωδώς ανθρώπινες αποδόσεις αποτελούν τα θεμέλια της γραφής του Κώστα Βασιλάκου.

Η συλλογή χωρίζεται σε τρία μέρη: στο πρώτο, που φέρει και τον ομώνυμο τίτλο της συλλογής, όπου οι στίχοι εστιάζουν στο προσωπικό, εσωτερικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής, ως οντότητες που αλυχτούν ειλικρίνεια, μεστότητα και συναισθήματα. Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Κλικ στην ελευθερία», τα ποιήματα ανοίγουν τους ορίζοντες, πέρα από το ατομικά ανθρώπινο, στο κοινωνικό και πολιτειακό γίγνεσθαι, σκιαγραφώντας την πραγματικότητα, στηλιτεύοντας όσα αλλοιώνουν κι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη υπόσταση, στοχεύοντας εκεί όπου πνέει άνεμος ελευθερίας. Στο τρίτο μέρος, με τον τίτλο «Ποιητικά αποτυπώματα», στίχοι σκόρπιοι, εν είδει αφορισμών, στοιχειοθετούν και διαμορφώνουν την προσωπική οντότητα του ποιητή.

Ο Κώστας Βασιλάκος εμφανίζεται πάντοτε ειλικρινής στην ποίησή του, δεν χρησιμοποιεί επιτηδευμένες τεχνικές, δεν στρογγυλοποιεί το νόημα για όσα θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί, δεν λειαίνει όσα αγκάθινα σημεία και στοιχεία προκαλούν την ανθρώπινη συμβατικότητα. Επιμελώς κι ενδελεχώς διεισδύει στην ουσία των καταστάσεων, απογυμνώνει τις φιοριτούρες που αποπροσανατολίζουν, διακρίνει τα θεμέλια της ψυχής πίσω από το φαίνεσθαι.

Η παρούσα ποιητική συλλογή θεωρώ ότι αναδεικνύει την ωρίμανση του Κώστα Βασιλάκου μέσα στη συγγραφική του πορεία, θέτοντας λέξεις, στίχους και στροφές σε μια ισορροπημένη αρμονία, δομώντας προσεκτικά εκείνα που αξίζει να ειπωθούν.

Ο Κώστας Βασιλάκος γεννήθηκε στο Πολυδένδρι Αττικής, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έκανε σπουδές στην Ψυχολογία των Ομάδων και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Δίδαξε οικονομικά σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια μεγάλων εταιρειών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για τριάντα χρόνια ως Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ