Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ

05.06.2012
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Μπελίκα Κουμπαρέλη
Κατηγορία
ISBN
978-960-496-521-2
Σελίδες
343

Όταν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης, όλα είναι απλά.

Ο άνθρωπος είναι ένα μάτσο ρουτίνες, ιδέες και παραδόσεις.

Αν ακολουθήσεις το συγκεκριμένο μοντέλο, καταλαβαίνεις τις ρουτίνες,

τις παραδόσεις, τη σκιά - μόνο που δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου.

Μπρους Λι

Όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή…

Ο Σρινιβασάν Σ. Πιλέι είναι ουμανιστής συγγραφέας και πρωτοπόρος επιστήμονας στον τομέα της νευρολογίας του πόνου. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συνέχισε με μεταπτυχιακά στο Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, απ’ όπου πήρε το διδακτορικό του. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του κλινικού ψυχίατρου-ψυχοθεραπευτή. Θεωρεί αποστολή του να συνεισφέρει στην ανθρωπότητα μέσα από το γνωστικό του πεδίο και πιστεύει ακράδαντα πως όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Το βιβλίο αυτό δε μοιάζει με τα λεγόμενα βιβλία αυτοβοήθειας που υπόσχονται από το εξώφυλλό τους εύκολες και απλές λύσεις για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι ένας πολύτιμος οδηγός που μας βοηθά καταρχάς να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας και των νευρώνων του, πώς επηρεάζονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας, πώς τα παιδικά βιώματα οδηγούν στην ενήλικη ζωή και πώς μπορούμε να αλλάξουμε κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας, αρκεί να αγωνιστούμε σκληρά. Μας διδάσκει τρόπους για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει σε προβληματικές καταστάσεις, όπως π. χ σε περιόδους κρίσης πανικού, και πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει με τον ορθότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Μας μαθαίνει πώς, αν θελήσουμε, μπορούμε να βοηθηθούμε και να αλλάξουμε όσα επιθυμούμε καθώς και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πρόκειται για ένα επιστημονικό ουσιώδες βιβλίο και όχι για ένα ανάλαφρο και ανούσιο ανάγνωσμα. Ο συγγραφέας έχει συμμετάσχει στις περισσότερες από τις επιστημονικές έρευνες που αναφέρει και εξηγεί τα πάντα στον αναγνώστη, με επιστημονική ακρίβεια, προκειμένου να τον πείσει ότι όλα όσα μπορεί να αποτελούν προβλήματα γι’ αυτόν εξηγούνται επιστημονικά και συνεπώς επιλύονται, αρκεί να το θελήσει. Οι φόβοι που επηρεάζουν τις καθημερινές μας επιλογές αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευτυχία μας, μας αποπροσανατολίζουν και μας απομακρύνουν από αυτό που πραγματικά θέλουμε. Ο Πιλέι βασιζόμενος στις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, μας δείχνει τρόπους για να συνδέσουμε τη σκέψη με το συναίσθημά μας και να ξεπεράσουμε τους φόβους μας βελτιώνοντας έτσι τη ζωή μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ