Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

18.12.2011
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ
Εκδοτικός Οίκος
OPERA
Συγγραφέας
Μετάφραση
Μαρία Μπεζαντάκου
Κατηγορία
ISBN
978-960-8397-22-4
Σελίδες
141

Μικρές ιστορίες που αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες 

για τον άνθρωπο και τη ζωή του

«Κατ’ αρχήν η ευτυχία είναι κάτι που συμβαίνει από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα. Θέλω να πω, δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με αυτά που κάποιος πετυχαίνει να κάνει, αλλά έχει να κάνει με την εσωτερική ηρεμία που κάποιος έχει στη ζωή του».

Γεννημένος το 1949 στο Μπουένος Άιρες, ο Χόρχε Μπουκάι είναι γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ. Ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών, εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και στη συνέχεια δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Πολλοί είναι οι ψυχίατροι που έχουν κάνει και συγγραφική καριέρα, όντας διάσημοι μέσα από όσα γράφουν, συνήθως βιβλία αυτοβοήθειας . Η μεγάλη επιτυχία του Μπουκάι έγκειται στο γεγονός ότι μέσα από τα βιβλία του προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και να αναρωτηθεί για όσα συμβαίνουν γύρω του, παρακινώντας τον να αναζητήσει τη δική του αλήθεια και το δικό του δρόμο προς την ευτυχία. Ο ίδιος δήλωσε για το νόημα της ευτυχίας: «Όταν εγώ αισθάνομαι ότι συμπορεύονται ο δρόμος μου με τον σκοπό μου, τότε γαληνεύω. Και αυτήν την γαλήνη εγώ την αποκαλώ ευτυχία».

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται μικρές και αυτόνομες ιστορίες με ουσιώδη θέματα που αγγίζουν όλους τους ανθρώπους και τους ωθούν να σκεφθούν και να αναζητήσουν το δρόμο για την αλήθεια. Απλές ιστορίες, γεμάτες μηνύματα ζωής, πολλές από τις οποίες και συμβολικές, μας βοηθούν να ανασυνταχθούμε και να βγούμε για λίγο από τη γρήγορη τροχιά της ζωής μας, για να σκεφθούμε και να κάνουμε απολογισμό θέτοντάς μας όμως προ των ευθυνών μας. Να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τι είχε πραγματική αξία για εμάς, αν συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, πού οδηγούμαστε και πού θα θέλαμε να οδηγηθούμε.

Το ύφος του συγγραφέα δεν είναι ηθικοδιδακτικό με την αυστηρή σημασία της έννοιας, αλλά ο ίδιος με απλό ύφος στοχεύει να παρακινήσει τους αναγνώστες του να σκεφθούν σχετικά με όσα έχουν πράξει και βιώσει μέχρι τώρα μέσα από απλές ιστορίες που έχουν όμως βαρύνουσα σημασία για την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής μας. Πολλές φορές η αλήθεια και η λύση του προβλήματος βρίσκεται μπροστά μας, αλλά ο δικός μας τρόπος σκέψης είναι που μας απομακρύνει από αυτήν και στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ