Έχουμε διαβάσει 2968 βιβλία

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

09.10.2011
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Φωτεινή Ζερβού
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-4051-8
Σελίδες
304

Όταν ο μεγαλύτερος εχθρός γίνεται ο εαυτός σου…

Το αστυνομικό μυθιστόρημα άνθισε πολύ την τελευταία δεκαετία και έχει βρει πολλούς οπαδούς – αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Νταν Μπράουν, πολλοί συγγραφείς έχουν στραφεί στο συγκεκριμένο είδος και με αρκετά καλά αποτελέσματα και ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις.

Όμως ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο, ο ήρωας του Αντρέα Καμιλλέρι, διαφέρει κατά πολύ από τους συνήθεις χαρακτήρες που αναζητούν το μίτο στο λαβύρινθο των σκοτεινών υποθέσεων. Ένας ήρωας διαφορετικός και μια υπόθεση που πάντοτε συναρπάζει.

Πηγαίνοντας μια βροχερή ημέρα με το αυτοκίνητο στο τμήμα, ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο συναντά μια κοπέλα που έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητό της. Την παίρνει μαζί του, μιλάνε, τρώνε παρέα και εκείνη ισχυρίζεται ότι περιμένει το κότερο της θείας της να δέσει στο λιμάνι. Αργότερα ειδοποιούν τον επιθεωρητή να κατέβει στην προβλήτα γιατί το αναμενόμενο κότερο βρήκε μια βάρκα στα ανοιχτά με ένα πτώμα μέσα. Όμως η ιδιοκτήτρια στο άκουσμα ότι η ανιψιά της την περιμένει ταράζεται, γεγονός που κινεί τις υποψίες του επιθεωρητή. Ζητά από τους επιβαίνοντες στο σκάφος να μη φύγουν μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Και η ανιψιά έχει γίνει άφαντη.

Τις έρευνες θα συνδράμει και μια νεαρή αξιωματικός του λιμενικού, που παρασύρει τον επιθεωρητή σ’ έναν κυκεώνα σκέψεων και συναισθημάτων, ενώ παράλληλα ο Μονταλμπάνο βομβαρδίζεται από τηλεφωνήματα των ανωτέρων του που του ζητούν να ασχοληθεί και με τη γραφειοκρατία, καθώς εκείνος βρίσκει τρόπους κάθε φορά να την αποφεύγει. Όσο προχωράει στην αναζήτηση της ταυτότητας του δολοφόνου, τόσο βυθίζεται σε μια δίνη καταστάσεων, προσώπων και εσωτερικών συγκρούσεων, ενώ περίεργα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σ’ ένα σκηνικό που κανείς δεν είναι τόσο αθώος όσο δείχνει.

Το βιβλίο του Αντρέα Καμιλλέρι είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη. Συνδυάζει άριστα την αστυνομική πλοκή με το λογοτεχνικό ύφος, την καταβύθιση στα ενδότερα της ανθρώπινης ψυχής με την ανάγκη για επαφή και αμφίδρομο συναισθηματισμό. Με μια υπόθεση που αποτυπώνεται με εξαιρετική μαεστρία, ο συγγραφέας κινεί τους χαρακτήρες με προσεκτικές και μεθοδευμένες κινήσεις, σαν μαριονέτες, επενδύοντας το σκηνικό με ιδιαίτερες και απόλυτα ρεαλιστικές εικόνες. Η γλώσσα είναι απλή, σαν να σου εξιστορεί κάποιος την ίδια στιγμή της ανάγνωσης την εξέλιξη της ιστορίας. Το θετικότερο στοιχείο του κειμένου είναι ακριβώς ο συνδυασμός της αστυνομικής πλοκής με το λογοτεχνικό ύφος, γεγονός που αναδεικνύει το συγγραφικό ταλέντο του Αντρέα Καμιλλέρι.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που βασίζεται περισσότερο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και δη του κεντρικού ήρωα και λιγότερο στην πολυπλοκότητα του μυστηρίου, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ώστε να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ