Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ

21.09.2011
facebook email
ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ανδρέας Μιαούλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-6665-68-4

Θρίλερ στην παγωμένη Ανταρκτική

Το θρίλερ, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη λογοτεχνία, απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από τον συγγραφέα, ώστε να δείχνει αληθοφανές και να οδηγείται σε μια πιστευτή λύση. Ο Robert Masello, στο ογκώδες μυθιστόρημά του, έχει φροντίσει ώστε να εξηγεί κάθε γεγονός και να προετοιμάζει τη λύση του προβλήματος από την αρχή, σχεδόν, της ιστορίας.

Ο Μάικλ, ένας φωτογράφος που εργάζεται σε περιοδικό, προσπαθεί να ξεπεράσει την τραγωδία που τον χτύπησε όταν η σύντροφός του χτύπησε κατά τη διάρκεια μιας αναρρίχησης και από τότε βρίσκεται σε κώμα. Αποφασίζει να αναλάβει μια αποστολή που του αναθέτει ο εκδότης του: να πάει για ένα μήνα σε έναν αμερικανικό ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική. Πραγματικά η αποστολή του καταφέρνει να τον κάνει να ξεχαστεί, να ζήσει νέες εμπειρίες και να γνωρίσει νέους ανθρώπους, όπως τον παράξενο συγκάτοικό του, τον Ντάριλ, έναν ερευνητή που ασχολείται με τα ψάρια. Σε μια κατάδυση που κάνουν οι δυο τους, ο Μάικλ ανακαλύπτει το σώμα μιας γυναίκας μέσα σους πάγους. Όταν ανασύρουν το τεράστιο κομμάτι πάγου, οι ερευνητές βλέπουν ότι πίσω από το σώμα της γυναίκας υπάρχει και το σώμα ενός άντρα. Τους τοποθετούν στα εργαστήρια για να τους μελετήσουν, αλλά όταν οι πάγοι λιώνουν τα σώματα εξαφανίζονται. Αρχικά, όλοι νομίζουν ότι κάποιος από τη βάση τα έκλεψε, αλλά αργότερα συνειδητοποιούν ότι... τα πτώματα έφυγαν μόνα τους. Καταφέρνουν να εντοπίσουν την κοπέλα, την Έλινορ και να μάθουν την ιστορία τους, μια ιστορία που ξεκινάει 150 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που ζει, ιδιαίτερα όταν μέλη του προσωπικού πεθαίνουν και «ανασταίνονται» και ο επιθετικός σύντροφος της κοπέλας προσπαθεί να την πάρει από τον ερευνητικό σταθμό.

Το μυθιστόρημα στο μεγαλύτερο μέρος του κινείται ανάμεσα στον χώρο και τον χρόνο: από τον 19ο αιώνα στον 21ο και από την ταραγμένη Ευρώπη στην παγωμένη Ανταρκτική. Μέσα από αυτές τις μετακινήσεις ξετυλίγονται οι ιστορίες της Έλινορ και του Σινκλέρ, καθώς και του Μάικλ, μέχρι που οι συνθήκες οδηγούν στην συνάντηση αυτών των ανθρώπων που έχει απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους. Ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει ένα απλό και γρήγορο θρίλερ. Αφιερώνει χρόνο στο να αναπτύξει χαρακτήρες, να περιγράψει καταστάσεις αλλά και το περιβάλλον των διαφορετικών εποχών για τις οποίες γράφει δίνοντας προσοχή σε λεπτομέρειες που καθιστούν την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της ιστορίας αληθοφανή.

Το «Αίμα και πάγος» είναι μια εξαιρετικά φροντισμένη ιστορία θρίλερ, με αγωνία που προκύπτει λόγω των καταστάσεων και όχι λόγω τρομακτικών σκηνών, με καλά ανεπτυγμένους χαρακτήρες και το υποβλητικό φόντο της παγωμένης Ανταρκτικής που δημιουργεί ένα ασφυκτικό συναίσθημα αδιεξόδου στον αναγνώστη. Ένα καλό ανάγνωσμα για όσους δεν φοβούνται να πιάσουν στα χέρια τους ογκώδη βιβλία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ