Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

02.07.2011
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-501-236-6
Σελίδες
504

Η Καμίλα Λέκμπεργκ, ακολουθώντας τα βήματα της Αγκάθα Κρίστι, μας χαρίζει βιβλία γεμάτα περιπέτεια, φόνους μυστηρίου και παρασκήνια ταυτόχρονα θαλπωρής και τρόμου που παγώνουν το αίμα. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από 7.000.000 αντίτυπα και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

«Η Παγωμένη Πριγκίπισσα», όπως και τα άλλα βιβλία της συγγραφέως, λαμβάνουν χώρα στο παγωμένο σουηδικό ψαροχώρι Φιελμπάκα, το οποίο υφίσταται στην πραγματικότητα και σε αυτό έχουν γίνει τα γυρίσματα της αντίστοιχης σειράς. Η Ερίκα Φαλκ, συγγραφέας βιογραφιών, γυρνά στο πατρικό της σπίτι στη Φιελμπάκα, έπειτα από το θάνατο των γονιών της σε τροχαίο ατύχημα που άφησε την ίδια και τη νεότερη αδερφή της, Άννα, ορφανές, προκειμένου να φροντίσει το σπίτι. Παράλληλα προσπαθεί να ολοκληρώσει το βιβλίο που είχε ξεκινήσει να γράφει και το είχε καθυστερήσει. Μια χειμωνιάτικη μέρα η Ερίκα πηγαίνει στο σπίτι της φίλης της, όπου ανακαλύπτει το πτώμα της μέσα σε παγωμένο νερό στην μπανιέρα και τους καρπούς της σπασμένους. Η Άλεξ μοιάζει σαν να έχει αυτοκτονήσει και γι΄ αυτό οι γονείς της ζητούν από την Ερίκα να γράψει ένα αναμνηστικό άρθρο για την κόρη τους. Αυτό την οδηγεί να σκεφθεί για το αν θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της Άλεξ και το θάνατο της. Μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της Ερίκα είναι με μια φίλη της Άλεξ και ιδιοκτήτρια γκαλερί, η οποία απορρίπτει το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε η Άλεξ, καθώς ήταν έγκυος και ήταν πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Παράλληλα, ο θάνατος της Άλεξ ερευνάται και από την τοπική αστυνομία, όπου επικεφαλής είναι ο Μέλμπεργκ. Ένας συνεργάτης του είναι ο Πάτρικ Χένστρομ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και παλιός φίλος της Ερίκα από το σχολείο. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ερίκα και ο Χένστρομ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Άλεξ δολοφονήθηκε και ότι η αιτία βρισκόταν σε στοιχεία του παρελθόντος. Η συγγραφέας δίνει έμφαση στους χαρακτήρες της ιστορίας και δημιουργεί έναν κόσμο στον οποίο το έγκλημα συμβαίνει και οδηγεί σε τραγωδία. Η απάντηση βρίσκεται στο παρελθόν. Η μικρή πόλη ενώνει την Ερίκα και τον Πάτρικ στην διάρκεια των ερευνών τους.

Η συγγραφέας αφήνει τους χαρακτήρες να αποκτήσουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες γύρω από την υπόθεση της Άλεξ, αλλά δεν τις αποκαλύπτει αμέσως στον αναγνώστη. Αυτό δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πλοκή της ιστορίας και προκαλεί αγωνία στους αναγνώστες. Το παγωμένο κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά περιβάλλον που περιγράφεται μας εισάγει αμέσως στο ψυχρό παρασκήνιο και δημιουργεί τρόμο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ