Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

Η ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

15.06.2011
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
Η ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΡΙΤΙΚΗ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Νάντη Φίλια
Κατηγορία
ISBN
978-960-218-729-6
Σελίδες
491

C' est la pluie qui tombe...

''Η βροχή στα χέρια της'' είναι ένα καθαρόαιμο μυθιστόρημα: ιστορία, έρωτας και αστυνομικό μυστήριο διαπλέκονται στις σελίδες του με τρόπο ευφυή και δημιουργούν έναν ξεχωριστό κόσμο, στον οποίο ο αναγνώστης ''ζει'' παράλληλα με τους ήρωες μέχρι το τέλος του βιβλίου. Δύο εκ πρώτης όψεως ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες εκτυλίσσονται στο Παρίσι: μια παιδοκτονία το 1867, όταν ένα νεκρό αγοράκι ανασύρεται από το Σηκουάνα και οι υποψίες βαραίνουν την εξαθλιωμένη μητέρα του και μια παθιασμένη ερωτική σχέση το 1990, ανάμεσα στον Γερμανό αφηγητή Μπρούνο που γράφει μια διατριβή για την αρχιτεκτονική της εποχής του Ναπολέοντα Γ΄ και μια Γαλλίδα που μελετά εκείνο τον ανεξιχνίαστο φόνο. Γνωρίζονται στη βιβλιοθήκη όπου μελετούν έγγραφα της ίδιας ιστορικής περιόδου, ζουν έναν έρωτα και επιχειρούν να ''ξαναγράψουν'' την τραγική εκείνη ιστορία του 1867 με ένα διαφορετικό τέλος...

Με γραφή δυνατή που σε κερδίζει εξαρχής και έντονο συναίσθημα, ο συγγραφέας χτίζει σταδιακά και με μαεστρία τις δύο παράλληλες πλοκές, σαν γειτονιές σε διαφορετικές όχθες του Σηκουάνα, κρατώντας αόρατη σχεδόν μέχρι το τέλος τη γέφυρα που τις ενώνει - ο αναγνώστης αναρωτιέται, υποψιάζεται, υποθέτει αλλά όταν πια κατανοεί, συνειδητοποιεί ότι έχει ήδη διασχίσει αυτή τη γέφυρα χωρίς να το καταλάβει.

Στα μεγάλα ατού του βιβλίου, οι δύο πρωταγωνιστές του: όχι, δεν είναι το ερωτικό ζευγάρι, είναι το Παρίσι που αποδίδεται ολοζώντανα αλλά ρεαλιστικά, χωρίς μακιγιάζ και κλισέ και στις δύο εποχές και βέβαια η βροχή που στοιχειώνει την πόλη - όπως ακριβώς το υπέροχο ποίημα του Cummings, ''Κάπου που δεν ταξίδεψα ποτέ'', στοιχειώνει την ερωτική ιστορία. Στο σύνολό του είναι ένα καλογραμμένο και άκρως συγκινητικό μυθιστόρημα που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, ένα άγγιγμα τρυφερό και μαζί σκληρό, όπως ακριβώς είναι η ζωή.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ