Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

02.06.2011
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ντίνα Καρύδη
Κατηγορία
ISBN
978-960-453-640-5
Σελίδες
373

Το βίωμα μιας ιδιαίτερης και απόλυτης αγάπης

Στην πρώτη θέση της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times και άλλων εφημερίδων βρέθηκε το «Αιώνια δική σου» (“Evermore”) της Άλισον Νόελ, ενώ πρόκειται να γυριστεί και σε τηλεοπτική σειρά. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Αθάνατοι». Η σειρά αποτελείται ήδη από τρία βιβλία στην Αμερική, ενώ τον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει και το τέταρτο. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο.

Η ονειρεμένη ζωή της δεκαεπτάχρονης Ever διακόπτεται και αλλάζει όταν βιώνει σχεδόν μια «επιθανάτια εμπειρία», όπως η ίδια την αποκαλεί. Ενώ βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των γονιών της με την αδερφή της και το σκύλο τους, ξαφνικά γίνεται παρατηρήτρια του θανάσιμου εναγκαλισμού του αυτοκινήτου τους με ένα πεύκο. Βρέθηκε αναπάντεχα να κοιτάζει τα συντρίμμια και την οικογένειά της να απομακρύνεται προς το δάσος και να τη χαιρετά από μακριά. Όντας στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μείνει πίσω, να ζήσει. Μετά την επιστροφή της στην πραγματικότητα, όμως, είχε αποκτήσει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Άρχισε να βλέπει τις αύρες των άλλων, να ακούει τις σκέψεις τους και να γνωρίζει την ιστορία της ζωής τους με ένα απλό άγγιγμα. Το χάρισμά της αυτό αποδεικνύεται κατάρα για την ίδια καθώς προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από κάποιον στο σχολείο απομονώνεται και απομακρύνεται από όλους. Οι συμμαθητές της την αντιμετωπίζουν ως αλλοπρόσαλλη και διαφορετική. Υπάρχει όμως κάποιος για τον οποίο η ίδια δεν μπορεί να αντιληφθεί τίποτα, είναι ο Ντέιμον . Δεν μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις του και να καταλάβει ποιος είναι πραγματικά. Είναι ο μοναδικός που αντιστέκεται στο χάρισμά της αυτό. Και αποδεικνύεται και μοναδικός στην καρδιά της. Η Ever βυθίζεται στον κόσμο του, η ψυχή της ηρεμεί και η ένταση στο μυαλό της χάνεται όταν τον συναντά. Ανακαλύπτουν έναν μοναδικό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους καθώς έχουν κάτι κοινό…

Απώλεια και έρωτας πρωταγωνιστούν στο βιβλίο αυτό το οποίο μπορεί να ανήκει στην κατηγορία της εφηβικής λογοτεχνίας, αλλά και οι ενήλικες θα το βρουν αρκετά ενδιαφέρον και θα τους συναρπάσει η πλοκή και η δόμηση των χαρακτήρων. Είναι καλογραμμένο και η ανάγνωση κυλά γρήγορα συνοδευόμενη από το αίσθημα της αγωνίας και της περιέργειας για την εξέλιξη της ιστορίας. Η αληθινή αγάπη περιγράφεται με τρόπο συγκλονιστικό. Ας μην ξεχνάμε ότι το βίωμα μίας διαφορετικής, μοναδικής πραγματικότητας στην οποία αισθάνεσαι ξεχωριστός και στην οποία υπάρχει και το συναίσθημα του απόλυτου έρωτα δεν αποτελεί μόνο εφηβικό όνειρο….

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ