Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΦΑΛΚΑΝΕΛΙ

17.11.2010
facebook email
ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΦΑΛΚΑΝΕΛΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γεωργία Δημητροπούλου
Κατηγορία
ISBN
978-960-98075-1-7
Σελίδες
386

Περιπετειώδης αναζήτηση χειρογράφου

Αλχημιστές: μάγοι, τσαρλατάνοι ή απλά επιστήμονες πολύ μπροστά από την εποχή τους; Κανένας δεν έχει καταφέρει να καθορίσει τι ακριβώς ήταν οι αλχημιστές και ως πού πραγματικά έφταναν οι ικανότητές τους. Αυτό το μυστήριο είναι που τους κάνει κατάλληλο υλικό για ένα λογοτεχνικό κείμενο και ο Scott Mariani το χρησιμοποιεί ως βάση για το μυθιστόρημά του.

Ο Μπεν Χόουπ, πρώην στρατιωτικός, είναι ειδικός στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών. Η τελευταία του αποστολή είναι εντελώς διαφορετική: ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας του ζητάει να εντοπίσει το χειρόγραφο του αλχημιστή Φαλκανέλι, το οποίο περιέχει στοιχεία που μπορεί να σώσουν τη ζωή της ετοιμοθάνατης εγγονής του. Ο Μπεν ξεκινάει εντοπίζοντας στη Γαλλία μια βιολόγο, τη Ρομπέρτα Ράιντερ, η οποία έχει ασχοληθεί με την αλχημεία και για αυτό το λόγο έχασε τη θέση της στο πανεπιστήμιο. Μετά τη συνάντησή τους, κάποιος προσπαθεί να δολοφονήσει αρχικά τη Ρομπέρτα και έπειτα τον Μπεν. Αναγκασμένοι να συνεργαστούν για να αποφύγουν τόσο τους διώκτες τους όσο και την αστυνομία, αρχίζουν να ερευνούν τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν για τον Φαλκανέλι και που τους οδηγούν στα αρχαία οχυρά των Καθαρών στο Λάγκεντογκ. Στη διαδρομή συνειδητοποιούν ότι αυτοί που τους κυνηγούν έχουν ένα πανίσχυρο δίκτυο κατασκόπων και ανήκουν σε μια θρησκευτική οργάνωση, τη Gladius Domini, ο αρχηγός της οποίας είναι αδίστακτος.

«Το χειρόγραφο Φαλκανέλι» διαθέτει όλα τα στοιχεία μιας καλής περιπέτειας: δυναμικούς πρωταγωνιστές, αδίστακτους κακοποιούς, ταχύτητα και κινηματογραφική αφήγηση. Το γεγονός ότι οι κακοποιοί ανήκουν σε θρησκευτική οργάνωση δίνει ένα διαφορετικό τόνο στο βιβλίο, καθώς τα θρησκευτικά εγκλήματα είναι αυτά που διαπράττονται χωρίς ενδοιασμούς, οπότε γίνεται φανερό ότι οι πρωταγωνιστές δυσκολεύονται να ξεφύγουν από τις παγίδες που στήνονται για αυτούς. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στο μυθιστόρημά του στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση του Φαλκανέλι -ο οποίος έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα- και του χειρογράφου του, που πολλοί αναζήτησαν, για να γράψει ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα, γεμάτο παγίδες, γρίφους και ανατροπές που διαβάζεται ευχάριστα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ