Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

Ο ΚΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

04.07.2010
facebook email
Ο ΚΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αγορίτσα Μπακοδήμου
Κατηγορία
ISBN
978-960-691-717-2
Σελίδες
349

Εγκλήματα στη Βιέννη του Κλιμτ

Είναι εύκολο να χτίσει κάποιος μια περιπετειώδη ιστορία. Είναι όμως δύσκολο να φτιάξει κάποιος μια ιστορία η οποία τοποθετείται στο παρελθόν και η ατμόσφαιρα της εποχής πρέπει να αναπαραχθεί σωστά ώστε να αποτελεί ταιριαστό υπόβαθρο. Ο J. Sydney Jones γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί το απαραίτητο σκηνικό για το αστυνομικό του μυθιστόρημα.

Το καλοκαίρι του 1898, η Βιέννη συγκλονίζεται από την παρουσία ενός μανιακού δολοφόνου. Τέσσερα πτώματα στο πάρκο Πράτερ αρκούν για να δημιουργήσουν πανικό. Τα πτώματα έχουν όλα σπασμένο λαιμό και η μύτη τους έχει κοπεί. Όταν εμφανίζεται το πέμπτο θύμα, ένα όμορφο νεαρό μοντέλο του ζωγράφου Κλιμτ, οι υποψίες πέφτουν πάνω του. Ο δικηγόρος Καρλ Βέρτχεν και ο εγκληματολόγος Χανς Γκρος αναλαμβάνουν να βρουν τον πραγματικό δολοφόνο. Λίγο αργότερα τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και ο Κλιμτ αφήνεται ελεύθερος. Η δολοφονία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, όμως, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση και οι δυο άντρες βρίσκονται μπροστά σε μια συνωμοσία οργανωμένη από ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους για το καλό της χώρας και κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την εξουσία τους θυσιάζοντας αθώους ανθρώπους.

Η ατμόσφαιρα της εποχής είναι ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό του βιβλίου. Η Βιέννη του τέλους του 19ου αιώνα αναπαρίσταται στα μάτια του αναγνώστη και οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή τους - κάτι που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για όλα τα ιστορικά αστυνομικά μυθιστορήματα. Ο Βέρτχεν και ο Γκρος είναι δυο εξαιρετικά ευφυείς χαρακτήρες και όταν η υπόθεση τους οδηγεί σε μια πολιτική συνωμοσία, δεν διστάζουν να συνεχίσουν την έρευνα. Δεν το κάνουν, όμως, για το καλό της χώρας τους αλλά γιατί αρνούνται να αφήσουν την πνευματική πρόκληση που κρύβεται πίσω από τα εγκλήματα. Σε μια εποχή που η τεχνολογία απουσιάζει, δυο άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το μυαλό τους για να λύσουν τους γρίφους που τους παρουσιάζονται.

Το μυθιστόρημα έχει γρήγορο ρυθμό, σασπένς, ευφυείς διαλόγους και καλά οργανωμένα εγκλήματα που προκαλούν το μυαλό του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ