Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

16.05.2010
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βούλα Αυγουστίνου
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-399-9
Σελίδες
518

Επικές ραδιουργίες με… θρησκευτικό περιεχόμενο

Ο Paul Hoffman γεννήθηκε το 1956, κατάγεται από την Αγγλία και ζει στη Νέα Υόρκη. Ως σεναριογράφος έχει υπογράψει ή συνυπογράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Έχει γράψει περισσότερα από δέκα βιβλία. Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ. Έχει τιμηθεί με το βραβείο National Magazine Award και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

«Το αριστερό χέρι του Θεού» είναι ένα επικό μυθιστόρημα, όπου κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Κέιλ, ένα μικρό αγόρι που μεγαλώνει στο Άσυλο των Λυτρωτών. Εκεί γνωρίζει τον πόνο, όταν κάθε πράξη που ξεφεύγει από τους κανόνες του Ασύλου τιμωρείται με μαστίγιο, το οποίο στις άκρες του έχει καρφιά για να σκίζει το δέρμα. Οι κύριοι του Ασύλου, οι Λυτρωτές, υπηρετούν τη θρησκεία του Υπέρτατου Λυτρωτή, του Θεού τους, και στο όνομά του ανά διαστήματα κάνουν παιδομάζωμα και τροφοδοτούν την κυριαρχία τους με υπηρέτες και στρατιώτες. Ο Κέιλ μαζί με δυο φίλους αποφασίζουν να κινηθούν κρυφά, όταν βρίσκονται τυχαία σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο με εδέσματα, κάτι που οι ίδιοι αγνοούν τόσο στην όψη, όσο και στη γεύση. Προχωρώντας όμως στα τούνελ του Ασύλου, βρίσκονται μπροστά σ’ έναν Λυτρωτή, ο οποίος, αφού έχει θυσιάσει μια κοπέλα, ετοιμάζεται να θανατώσει και τη δεύτερη. Τότε οι τρεις φίλοι ορμούν και σκοτώνουν τον Λυτρωτή. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα αρχίζει ένα κυνηγητό και οι τέσσερις τρέπονται σε φυγή, καθ’ ότι γνωρίζουν ότι η ποινή που πρόκειται να τους επιβληθεί, αν συλληφθούν, είναι ο θάνατος.

Το βιβλίο του Πολ Χόφμαν είναι ένα μια εξαιρετική περιπέτεια, που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα. Η αριστοτεχνική πλοκή και η εξέλιξη της υπόθεσης διατηρούν ακέραιο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, ενώ η γλώσσα είναι απλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας έχει πάρει στοιχεία από τη θρησκεία του Χριστιανισμού, για να αποδώσει το τάγμα των Λυτρωτών, ενώ οι πολεμικές τεχνικές σε μεγάλο βαθμό έλκουν την καταγωγή τους από τις αρχαίες ελληνικές στρατηγικές. Ένα μικρό μειονέκτημα του βιβλίου είναι ότι σε διάφορα σημεία ο συγγραφέας κρίνει τις αντιδράσεις των ηρώων του, γεγονός που δεν αφήνει το σκοτεινό ύφος του κειμένου να επιδράσει.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο επικό έργο, με ευφυείς μετασχηματισμούς θεσμών, προσώπων και ηθών, αφήνοντας μια υποβόσκουσα αιχμή για τους κανόνες της κοινωνίας, τους θεσμούς της, την πίστη και την εκμετάλλευσή της, αλλά και τον πόλεμο. Τέλος οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο βιβλίο της ιστορίας του νεαρού Κέιλ.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ