Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

02.02.2010
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Κατερίνα Ρούφου
Κατηγορία
ISBN
978-960-453-637-5
Σελίδες
600

«Δεν επεδίωκα τα όνειρά μου να ερμηνεύσουν τη ζωή μου, αλλά περισσότερο η ζωή μου να ερμηνεύσει τα όνειρά μου»
                                                   Σούζαν Σόνταγκ

Ο Carlos Ruiz Zafon γεννήθηκε το 1964 στη Βαρκελώνη. Το 1993 κέρδισε το βραβείο Premio Edebe με το πρώτο του μυθιστόρημα, "El principe de la niebla" ( Ο πρίγκιπας της ομίχλης"). Αργότερα δημοσίευσε τα μυθιστορήματα "El palacio de la medianoche" ("Το παλάτι του μεσονυχτίου), "Las luces de Septiembre" ("Τα φώτα του Σεπτεμβρίου") και το "Marina". Τα έργα του έχουν εκδοθεί σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Με το βιβλίο του "Η σκιά του ανέμου", υποψήφιο για το βραβείο Premio de Novela Fernando Lara 2000, έχει αναδειχθεί σε μία από τις αποκαλύψεις του σύγχρονου μυθιστορήματος.

«Το παιχνίδι του αγγέλου» είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει την πλοκή ενός αστυνομικού βιβλίου, την υφή του μεταφυσικού, αλλά και το λυρισμό ενός καθαρού λογοτεχνικού κειμένου. Τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα στη Βαρκελώνη, ο νεαρός Νταβίδ Μαρτίν βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας σε μια τοπική εφημερίδα, γράφοντας αστυνομικές ιστορίες. Στιγματισμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ο Νταβίδ διεισδύει ολοένα και περισσότερο στις υποθέσεις τις οποίες γράφει, ώσπου μια ημέρα η απόλυσή του από την εφημερίδα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα. Γρήγορα ένας εκδοτικός οίκος τον προσλαμβάνει για να γράφει αστυνομικά διηγήματα με ψευδώνυμο. Παράλληλα λαμβάνει ένα γράμμα από κάποιον εκδότη στη Γαλλία, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να συνεργαστεί μαζί του.

Με το ποσό που παίρνει από τον εκδοτικό οίκο νοικιάζει ένα σπίτι, το οποίο έβλεπε καθημερινά στο δρόμο του προς την εφημερίδα και είναι εγκαταλελειμμένο για 20 χρόνια περίπου. Τότε ενώ όλα δείχνουν ότι βαίνουν προς το καλύτερο, η εμφάνιση του Γάλλου εκδότη στην πόλη θα σηματοδοτήσει μια ακολουθία γεγονότων, που θα ανατρέψουν τη μέχρι τότε γνώριμη ζωή του Νταβίδ Μαρτίν. Το βιβλίο του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν είναι ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη μυθιστόρημα. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση πετυχαίνει να συνδέσει τον ήρωα με τον αναγνώστη, ενώ οι εκπληκτικές και λεπτομερείς περιγραφές εικόνων, προσώπων και χώρων δίνουν μια ολοκληρωμένη μορφή στο κείμενο.

Το βιβλίο χωρίζεται σε πράξεις, ενώ κάθε πράξη απαρτίζεται από κεφάλαια. Διάχυτα σε όλο το κείμενο είναι τα στοιχεία του μεταφυσικού, τα οποία, δίχως υπερβολές, προσδίδουν μια αγωνιώδη τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε κανονικό τέμπο, χωρίς να κάνει σε κανένα σημείο κοιλιά, ούτε αντιθέτως λόγω της ροής ο αναγνώστης να χάνει εξελίξεις ή να χαθεί κατά την ανάγνωση.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, που δικαιώνει απολύτως τη φήμη που το συνοδεύει, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει παραπονεμένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ