Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ

01.01.2010
facebook email
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βούλα Αυγουστινού
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-392-0
Σελίδες
637

Αφύπνιση συναισθημάτων

Τα εξωτικά μέρη έχουν αποτελέσει την πηγή έμπνευσης για αρκετούς Βρετανούς συγγραφείς κατά καιρούς - ο Μωμ και ο Γκρην αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αφενός προσφέρουν έναν αέρα κοσμοπολίτικο στα έργα και αφετέρου δημιουργούν ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο για αντιθέσεις. Η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια Julia Gregson επιλέγει να τοποθετήσει την ιστορία της στην Ινδία, στην οποία έχει εργαστεί για κάποιο διάστημα.

1928. Η Βίβα επιθυμεί να επιστρέψει στην Ινδία, απ’ όπου έφυγε πολύ μικρή. Επειδή τα οικονομικά της δεν την βοηθούν, αποφασίζει να δουλέψει ως συνοδός τριών νέων ανθρώπων που πηγαίνουν στην Ινδία. Πρόκειται για τρία διαφορετικά πρόσωπα που θα καθορίσουν τη ζωή της: η όμορφη Ρόουζ πηγαίνει στην Ινδία για να παντρευτεί έναν νεαρό αξιωματικό που γνωρίζει ελάχιστα, η χαρωπή και στρουμπουλή Τορ συνοδεύει τη φίλη της για το γάμο και ο δεκαεξάχρονος, απρόβλεπτος Γκάι πηγαίνει να συναντήσει την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού γνωρίζουν τον γοητευτικό γιατρό του πλοίου, τον Φρανκ, που πηγαίνει στην Ινδία για να κάνει έρευνες. Οι σχέσεις που δημιουργούνται καθορίζουν και την πορεία τους στη νέα τους πατρίδα. Η Ρόουζ δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο γάμος, η Τορ επιθυμεί να βρει σύζυγο, η Βίβα θέλει να γίνει μια ανεξάρτητη συγγραφέας, ο Φρανκ θέλει να μοιραστεί τη ζωή του με τη Βίβα και ο Γκάι αποκτά μια άρρωστη προσκόλληση πάνω της. Κι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντα μια χώρα που βρίσκεται σε αναταραχή και αντιμετωπίζει τους Δυτικούς με καχυποψία προσπαθώντας να βρει τη δική της πορεία.

Το μυθιστόρημα επικεντρώνεται καθαρά στους γυναικείους χαρακτήρες και στην προσπάθειά τους να πατήσουν γερά στα πόδια τους μέσα στις νέες συνθήκες που συναντούν. Η Βίβα παλεύει για την οικονομική και ατομική ανεξαρτησία της, γι’ αυτό και απομακρύνει τον Φρανκ από κοντά της. Η Ρόουζ δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει έναν άντρα που αγαπά κάποια άλλη και η Τορ θέλει να αγαπηθεί για αυτό που είναι και που κανένας δεν εκτιμά. Η Ινδία τούς προσφέρει ένα νέο χώρο κινήσεων μακριά από την ασφάλεια -ή την καταπίεση- της συντηρητικής Αγγλίας. Το στοίχημα για αυτές είναι να χειριστούν σωστά τις συνθήκες για να αρπάξουν αυτά που τους προσφέρει η ζωή.

Η στρωτή γραφή και η γρήγορη αφήγηση δημιουργούν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που -χωρίς να είναι αριστούργημα-, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ