Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

17.05.2009
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δήμητρα Δότση
Κατηγορία
ISBN
978-960-435-226-5
Σελίδες
370

Ένας ύμνος στην ελευθερία

Ο Τζουζέπε Κόντε γεννήθηκε στο Πόρτο Μαουρίτσιο το 1945. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Ιταλούς ποιητές και έχει τιμηθεί με τα βραβεία Montale και Viareggio. Έχει επίσης δημοσιεύσει σημαντικά μυθιστορήματα καθώς και δοκίμια, θεατρικά έργα και λιμπρέτα για όπερα, ενώ έχει μεταφράσει Blake, Whitman, Shelley και D. H. Lawrence.

Η δράση εκτυλίσσεται στον αποικιοκρατικό κόσμο την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης. Ένα εμπορικό πλοίο, το Σαντ’ Άννα, ξεκινά από τη Νάντη, η οποία πλούτιζε το 18ο αιώνα από τα σκλαβοπάζαρα, με τελικό προορισμό τις Δυτικές Ινδίες. Έχει στο πρόγραμμα να κάνει μια ενδιάμεση στάση στην Αφρική, στον κόλπο της Γουινέας, για να παραλάβει εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες που είναι καταδικασμένοι στη σκλαβιά. Το δουλεμπορικό αυτό πλοίο γίνεται το σύμβολο της αιχμαλωσίας και του ανθρώπινου εμπορεύματος. Την ιστορία την αφηγείται ο Γιαν Κεργενέκ, νεαρός μούτσος, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα χωράφια του και να δουλέψει στο Σαντ’ Άννα. Στο πλήρωμα ξεχωρίζει ο Φλοριάνο ντι Σανταφλόρα, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο λεγόμενος τρίτος πλοίαρχος. Ο νεαρός αυτός αριστοκράτης γίνεται ο δάσκαλος του Γιαν Κεργενέκ και συγχρόνως το πρότυπό του. Ο έρωτάς του για μια νεαρή Αφρικάνα προκαλεί σωρεία επεισοδίων και αντιδράσεων μέσα στο πλοίο. Ο Φλοριάνο ιδρύει στη Γουινέα μια ελεύθερη πόλη, αλλά οι εξελίξεις έχουν απρόβλεπτη ροή και είναι γοργές.

Το μυθιστόρημα αυτό είναι μια θαλασσινή περιπέτεια, μια ιστορία με αντιξοότητες και προκλήσεις. Είναι ένα βιβλίο με ιστορικά και φανταστικά στοιχεία, με συγκρούσεις δυνάμεων, του καλού και του κακού, του ενστίκτου και της λογικής, της ελευθερίας και της καταπίεσης, της πραγματικότητας και της ουτοπίας. Μια ουσιαστική και βαθιά προσέγγιση της φύσεως της ζωής και του θανάτου. Είναι ένας ύμνος στην ελευθερία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ