Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΚΛΙΚ, ΔΕΚΑ ΦΩΝΕΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

16.12.2008
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΚΛΙΚ, ΔΕΚΑ ΦΩΝΕΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ
Κατηγορία
ISBN
978-960-455-466-9
Σελίδες
208

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΟΟΥΕΝ ΚΟΛΦΕΡ, ΡΟΝΤΙ ΝΤΟΪΛ, ΝΙΚ ΧΟΡΝΜΠΙ, ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΕΛΙΣ, ΛΙΝΤΑ ΣΟΥ ΠΑΡΚ, ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΑΛΜΟΝΤ, ΤΙΜ ΓΟΥΑΪΝ-ΤΖΟΟΥΝΣ, ΡΟΥΘ ΟΖΕΚΙ, ΜΑΡΓΚΟ ΛΑΝΑΓΚΑΝ, ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΜΑΓΚΟΥΑΪΡ

1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.

Μηνύματα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως

Δέκα συγγραφείς, ο Όουεν Κόλφερ, ο Ρόντι Ντόιλ, ο Νικ Χόρνμπι, η Ντέμπορα Έλις, η Λίντα Σου Παρκ, ο Ντέιβιντ Άλμοντ, ο Τιμ Γουάιν -Τζόουνς, η Ρουθ Οζέκι, η Μάργκο Λάναγκαν, ο Γκρέγκορι Μαγκουάιρ, ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν μια ιστορία με συνέχεια. Δέκα συγγραφείς, δέκα κεφάλαια, ένα για κάθε συγγραφέα, αλλά όλα μαζί αποτελούν μια ιστορία. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συνεργασία αυτή των δημιουργών υπηρετεί ανώτερους και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Πέρα από τη λογοτεχνική τους προσφορά, βοηθούν το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας. Ένα μέρος από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς της παγκόσμιας και εθελοντικής αυτής οργάνωσης, η οποία ερευνά και δημοσιοποιεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα ασκεί πίεση στις κυβερνήσεις έτσι ώστε να σέβονται και να εφαρμόζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Τζορτζ Κιν, ο βασικός ήρωας της ιστορίας, ήταν ένας φωτορεπόρτερ ο οποίος ταξίδευε σ' όλο τον κόσμο τραβώντας φωτογραφίες, που θέμα τους είχαν τους πολέμους, τη φύση, διάσημα πρόσωπα, σπορ. Η Μάργκαρετ και ο Τζέισον ήταν τα εγγόνια του στα οποία είχε αφήσει τη δική του παράξενη κληρονομιά μετά το θάνατό του. Στη Μάγκι είχε αφήσει ένα περίεργο κουτί με κοχύλια απ' όλο τον κόσμο. Επτά κοχύλια, ένα για κάθε ήπειρο. Η αποστολή της ήταν να πάει και στις επτά ηπείρους για να αφήσει τα κοχύλια στους ωκεανούς απ' όπου τα πήρε ο παππούς της. Θα εκπληρώσει ολοκληρωτικά την αποστολή της η Μάργκαρετ; Στον Τζέισον άφησε φωτογραφίες διάσημων αστεριών του αθλητισμού και όλες είχαν ιδιόχειρη αφιέρωση στον Τζέισον. Επίσης, του άφησε και τη φωτογραφική του μηχανή την οποία ο Τζέισον θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Μόλις μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένος ο κόσμος του γκρεμίζεται και θέλει να πουλήσει ό,τι τον συνδέει με την οικογένειά του και να γυρίσει στον πραγματικό του πατέρα. Θα τα καταφέρει; Πώς η διαθήκη που άφησε ο Τζορτζ Κιν στα εγγόνια του θα τους αλλάξει ριζικά τη ζωή ;

Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε ένα νεανικό κοινό, αλλά αγγίζει και τα ενδιαφέροντα των ενηλίκων. Δέκα δημοφιλείς συγγραφείς ενώνονται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο θαύματα και εκπλήξεις. Φωτογραφίες από το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, φωτογραφίες παιδιών που έχασαν τα πόδια τους στον πόλεμο, φωτογραφίες κρατουμένων, φωτογραφίες γενικότερα ανθρώπων που έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και είναι αθώα θύματα των συμφερόντων των κρατών, παρελαύνουν στις σελίδες της ιστορίας αυτής, η οποία φέρει ανθρωπιστικά μηνύματα και τονίζει την ανάγκη ισότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων. Η περιπέτεια, οι εκπλήξεις, η περιήγηση σε όλες τις ηπείρους μέσα από τη ματιά των συγγραφέων κάνει την ιστορία ενδιαφέρουσα. Η ευαισθητοποίηση αυτή ας μην είναι θέμα μόνο των νέων αλλά ας γίνει και θέμα των μεγαλύτερων. Ας δείξουμε στους νέους ότι τα ενδιαφέροντά μας δεν έχουν να κάνουν μόνο με συμφέροντα, υλικά αγαθά και προσωπικές ικανοποιήσεις. Είναι μια καλή αρχή η ανάγνωση του βιβλίου αυτού.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ