Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

24.01.2020
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βάσια Τζανακάρη
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1898-2
Σελίδες
384
                                                  Δεσμοί αίματος

Ορφάνια, ανάδοχες οικογένειες, αδελφικές σχέσεις, σχέσεις τοξικές και απόλυτα εξαρτημένες, επικίνδυνες επιρροές, καθοδήγηση ενεργειών, βία. Και κληρονομικότητα, ίσως. Από τον δρόμο και την παραμέληση σε ανάδοχες οικογένειες και έπειτα σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους; Ή είναι καταδικασμένα να θαφτούν στη σκοτεινή πλευρά του κόσμου;

Ο μικρός αδερφός βρίσκεται και ζει στη σκιά του μεγάλου. Ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις εντολές του, κάνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά, εκτίθεται, πηγαίνει φυλακή. Εκτελεί μόνο και μόνο επειδή του το ζητάει ο αδερφός του. Ενώ ο μεγάλος αδερφός, ο ιθύνων νους, δεν φαίνεται πουθενά. Ο μικρός έχει παθολογική εξάρτηση από τον μεγάλο, αδυνατώντας να ζήσει χωρίς την παρουσία του.

Όταν αποφυλακίζεται ο Κίαρον, αφού έχει εκτίσει επτάχρονη ποινή για τη δολοφονία του ανάδοχου γονιού του, όταν ήταν δώδεκα χρονών, και όσο βρίσκεται υπό επιτήρηση, έρχεται και πάλι σε επαφή με τον Τόμας, τον μεγάλο αδερφό του, που εξακολουθεί να ασκεί κακή επιρροή πάνω του. Την ίδια στιγμή που ο γιος του θύματος έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Οι μπελάδες δεν αργούν να έρθουν τόσο για τον Κίαρον όσο και για την επιτηρήτρια αναστολής του. Ενώ ένα φονικό γαϊτανάκι ξεκινάει τον στροβιλισμό του. Τι μέλλει γενέσθαι;

Η αφήγηση, τριτοπρόσωπη, γίνεται κυρίως μέσω των οργάνων της τάξης, της επιτηρήτριας αναστολής και της αρχιεπιθεωρήτριας. Οι ζωές, οι σκέψεις, οι κινήσεις των παιδιών, το τότε και το σήμερα αποκαλύπτονται μέσω υπονοουμένων και με «λόγια» τρίτων. Γρήγορος ρυθμός αφήγησης, διαρκείς εναλλαγές στη δράση, αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, ένταση, που συνταράσσει και παρασύρει. Σκοτεινό, βίαιο, εθιστικό.

Ο Κίαρον βρίσκεται ανάμεσα σε δύο «φωνές». Αυτή της λογικής (αρχιεπιθεωρήτρια Σερίνα Φλάναγκαν) και εκείνη του αδερφού-αφέντη (Τόμας). Είναι τόσο μπερδεμένος, ενώ καλείται να επιλέξει προς τα πού θα κατευθυνθεί. Ποια «φωνή» θα ακολουθήσει; Και τελικά πού θα οδηγηθεί; Οι «δεσμοί αίματος» είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη ζωή του;

Ένα ακόμα συνταρακτικό μυθιστόρημα του Stuart Neville που διαδραματίζεται στο Μπέλφαστ και που αναγκάζει τους αναγνώστες να κρατούν την ανάσα τους από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ